Onze ambassadeur Jan Versteeg, die werkelijk fantastisch werk verricht heeft de afgelopen tijd, waaronder een perfecte communicatie via Facebook meldt het volgende. De Spaanse regering is er erg op gebrand om niet alleen de eigen bevolking gezond te houden, maar ook om een veilige bestemming voor toeristen te zijn. Daarom waren er eerder regels aangekondigd voor de ‘nueva normalidad’ (minimaal 1,5 m. afstand, anders mondkapje, voor verdere regels zie de post bovenaan de Facebookpagina van de ambassade: https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/). Veel Spaanse regio’s kondigden al aanvullende maatregelen aan, bijvoorbeeld voor de horeca en evenementen.

Houdt zelf ook de diverse media in de gaten, aangezien er altijd updates over de situatie en maatregelen kunnen voorkomen.

Bijvoorbeeld: https://inspanje.nl/ of https://www.spanjevandaag.com/

Daarnaast kunt u de volgende websites van de Ambassade in Madrid in te gaten te houden:

– De website van buitenlandse zaken met het actuele reisadvies: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

– Facebook pagina van de Ambassade in Madrid: https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/

– Facebook pagina van Ambassadeur Jan Versteeg te Madrid: https://www.facebook.com/AmbassadeurJanVersteeg/

Corona app actief aan de Costa del Sol 

De Spaanse corona app ‘Radar COVID’ is inmiddels operationeel in de provincies Malaga en Almeria.
De app werd als eerste gelanceerd in zowel Malaga als Almeria, aangezien dit de Andalusische regio’s zijn met het grootste aantal coronavirus-infecties.
De app kan momenteel door iedereen in Spanje worden gedownload en het doel van de app is om te volgen en te traceren of u in contact bent geweest met iemand die besmet is met het virus.
De app is gratis te downloaden voor zowel Android- als Apple, waarbij de overheid garandeert dat de app veilig is én de verzonden gegevens 100% anoniem zijn.
Om de app correct te laten werken dient na installatie de Bluetooth-functie van de smartphone te zijn ingeschakeld. In de app kunt u een keuze maken in welke taal u de informatie weergegeven wilt hebben, waaronder Engels.
U kunt de app voor uw telefoon downloaden via de onderstaande adressen.

Android (Play Store):
https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.radarcovid
Apple (App Store):
https://apps.apple.com/es/app/radar-covid/id1520443509