Er mag nu binnen Spanje weer vrij gereisd worden, de Spaanse grenzen weer open zijn voor reizigers uit de EU-landen en het Verenigd Koninkrijk (behalve Portugal, dat op 1 juli volgt). Mensen die vanuit EU-landen Spanje binnenkomen hoeven niet meer in quarantaine. Het reisadvies voor Spanje van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat vanaf de 21ste juni niet meer op oranje, maar op geel (‘veiligheidsrisico’s, bereid u goed voor’).

De maatregelen voor het “nieuwe normaal” kunt u hier bekijken/downloaden.

Onze ambassadeur Jan Versteeg, die werkelijk fantastisch werk verricht heeft de afgelopen tijd, waaronder een perfecte communcatie via Facebook meldt het volgende. De Spaanse regering is er erg op gebrand om niet alleen de eigen bevolking gezond te houden, maar ook om een veilige bestemming voor toeristen te zijn. Daarom waren er eerder regels aangekondigd voor de ‘nueva normalidad’ (minimaal 1,5 m. afstand, anders mondkapje, voor verdere regels zie de post bovenaan de Facebookpagina van de ambassade: https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/). Veel Spaanse regio’s kondigden al aanvullende maatregelen aan, bijvoorbeeld voor de horeca en evenementen.

Houdt zelf ook de diverse media in de gaten, aangezien er altijd updates over de situatie en maatregelen kunnen voorkomen.

Bijvoorbeeld: https://inspanje.nl/ of https://www.spanjevandaag.com/

Daarnaast kunt u de volgende websites van de Ambassade in Madrid in te gaten te houden:

– De website van buitenlandse zaken met het actuele reisadvies: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

– Facebook pagina van de Ambassade in Madrid: https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje/

– Facebook pagina van Ambassadeur Jan Versteeg te Madrid: https://www.facebook.com/AmbassadeurJanVersteeg/