Komende Activiteiten

Leidens Ontzet 3 oktober

Dit jaar vieren we het Leidens ontzet bij The Launch, Calle Carmen 35, Torremolinos.
Aanvang is om 13.30 uur en het menu bestaat zoals altijd uit wittebrood met haring óf met een kroket. Vervolgens krijgen we de bekende hutspot, die dit jaar met een bal gehakt met jus wordt geserveerd. We sluiten af met een toetje, een ijsje met slagroom of koffie.

Overige consumpties zijn voor eigen rekening en dienen direct te worden afgerekend.

De kosten zijn € 16,- p/p voor leden; introducees betalen € 20,- p/p, vooraf per bank te betalen, op bankrekeningnummer (CaixaBank) ES36 2100 5878 1513 0008 0795 t.n.v. Club Neerlandés Costa del Sol, onder vermelding van “Leidens Ontzet”.

U kunt zich aanmelden vóór 25 september via de link in de nieuwsbrief. Vergeet niet uw voorkeur voor haring of kroket te vermelden

Klik hier om de originele bronzen kookpot (3 oktober 1574) te zien en over het ontstaan van het Leidens Ontzet te lezen.

 

 

 

Marbella 4 days walking van donderdag 5 t/m zondag 8 oktober

Wat een leuke aanbieding. Een goede reden om eens mee te doen aan dit jaarlijks terugkerende festijn. Vanuit de wandelclub lopen een paar dames 4 dagen de 10 km en die zouden het heel leuk vinden als er zich meer mensen bij hen zouden voegen voor één of meerdere dagen. Als je je officieel hebt opgegeven, kun je daarna een email sturen aan annelieskoestering@outlook.com. Zij kan dan eventueel organiseren met elkaar mee te rijden of een plaats en tijd af te spreken om elkaar te ontmoeten.

 

 

 

Inloopborrel 6 oktober

 

Vrijdag 16 oktober weer onze gezellige inloopborrel van 18:00 uur tot 20:00 uur bij Finca Los Caballeros. Onze gastheer Rien zal u allen welkom heten. Drankjes zijn natuurlijk zoals altijd voor eigen rekening.

Adres: Urb. Torrequebrada Norte, Avda. de Los Argonautas, s/n, 29639
Benalmádena.

 

 

 

Autopuzzelrit 15 en 16 oktober 2023 

Ook dit jaar is gelukkig toch weer gelukt om een paar enthousiastelingen te vinden die aan de slag zijn gegaan en het is alweer bijna zo ver: we gaan zoals altijd een mooie tocht maken door het prachtige binnenland van Andalusië. De organisatoren hebben ook een mooi hotel voor de overnachting gevonden. De rit zelf vindt dit jaar plaats op zondag, zodat we op maandagochtend na het uitgebreide ontbijt eventueel nog wat van de omgeving kunnen gaan bekijken en daarna op het gemakje huiswaarts kunnen keren.

Voor leden bedraagt de prijs voor deelname aan de puzzelrit dit jaar € 110 per persoon voor een gedeelde tweepersoonskamer; introducees betalen € 130 per persoon voor een gedeelde tweepersoonskamer. Voor een éénpersoons kamer is de toeslag voor zowel leden als introducees  
€ 27,00 bovenop bovengenoemde bedragen.

Na het grote succes van vorig jaar herhalen wij de vroegboekkorting voor leden: als u zich opgeeft en betaalt vóór 1 september dan wordt de prijs voor deelname aan de puzzelrit € 105 per persoon voor een gedeelde tweepersoonskamer (dus € 5 pp korting). Maar opgave en betaling moet wel uiterlijk 1 september binnen zijn……

U kunt zich opgeven tot uiterlijk 15 september via het formulier in de laatste nieuwsbrief met vermelding van: 
•    De naam van uw team
•    De namen van de leden van uw team
•    Aantal hotelkamers (één of tweepersoons) en de naam waarop deze geboekt dienen te worden.
•    Het aantal hotelkamers is beperkt dus allocatie geschiedt op volgorde ontvangst betaling.                              Vandaar nogmaals (als u wilt):
     GEEF U ZO SNEL MOGELIJK OP !

.

HERFSTREIS NAAR HET VERRASSENDE NOORDEN VAN SPANJE
5 -11 NOVEMBER 2023

Deze 7-daagse busreis biedt u een grote variatie aan cultuur en natuur en ook op culinair gebied ontdekt u een heel ander Spanje. De rivier de Ebro is de levensader van de streek die we bezoeken en zorgt voor de enorme verschillen in landschappen. Bovenal zult u kennis maken met Spanje in herfsttooi!
Buiten de indrukwekkende steden Burgos en Zaragoza mag het proeven van de heerlijke wijnen uit de Riojastreek uiteraard niet ontbreken. Dat daar ook een hapje bij hoort, spreekt vanzelf. Een bijzondere lunch in een wijngaard staat dan ook prominent op het programma, evenals een bezoek aan een niet alledaagse bodega.
In tegenstelling tot de vorige reis heeft u ditmaal wat meer tijd voor uzelf en slechts twee keer maken we gebruik van een gids. In Burgos hebben we de fantastische Nederlandstalige Martoke ( was ook onze gids in Salamanca vorig jaar) en in Chinchon gaat er een gemeentegids mee. Per dag wordt u bovendien voorzien van uitgebreide informatie zodat u ook op uw eigen tempo beide mooie steden kunt bezoeken.
Onderweg logeert u in 4-sterren hotels, waarvan er twee luxe Paradores zijn. Uiteraard wordt ook deze reis weer begeleid door de enthousiaste Nederlandstalige Frandalucía.
Het vervoer met een luxe bus van- en naar de Costa del Sol is inbegrepen en het gezelschap zal uit maximaal 30 gasten bestaan, zodat u alle ruimte en comfort heeft.

U kunt zich aanmelden bij frandalucia@gmail.com
Van Frandalucia hoort u of er op het moment van uw aanmelding nog plaatsen zijn. Leden van de NCCS ontvangen een korting van € 25,00 pp.

Alle relevante informatie vind u onderaan in de complete reisbeschrijving.