Koningsdag 2021

 

Deze Koningsdag is ietsje anders dan iedereen graag zou willen. Toch kan deze dag hier in Spanje gevierd worden aangezien we wat meer mogelijkheden hebben dan de mensen in Nederland.

Het terras bij de Family Bar heeft de mogelijkheid zo’n 50 gasten te ontvangen op het overdekte terras, als we ons maar aan de restricties houden. Zo goed mogelijk heeft iedereen zich aan de regels gehouden, daarbij moet worden opgemerkt dat een groot aantal aanwezigen gevaccineerd is en dat geeft veel mensen een zeer prettig gevoel.

Om een uur of twee druppelen de opgegeven leden binnen bij De Famlily Bar te Fuengirola, iedereen goed op afstand herkenbaar door de oranje decoraties.  Bij aankomst ontvangt eenieder twee consumptiebonnen voor twee drankjes, verder wordt men gefêteerd op een glaasje oranjebitter en de uiteraard niet te vergeten oranje tompouce. Zanger Philip verzorgt de muziek met een zeer vrolijke noot van merendeels Nederlandse liedjes, op twee televisieschermen is de uitzending van het Koningspaar met kinderen te volgen in Eindhoven.

Na het welkomstwoord van voorzitter Wilmar Bliek, wordt de tune van het Wilhelmus ingezet met het verzoek het 23e couplet (grapje) mee te zingen.  Uitbundig wordt dat verzoek, couplet 1, gehonoreerd.  Daarna wordt er geproost op onze Koning. Onder het ruisen van de blauw, wit, rode en oranje vlaggetjes en de muzikale omlijsting met de muziek van Philip en zijn enthousiaste optreden tijdens deze middag, groeit de gezelligheid en de saamhorigheid. Tijdens het zingen en meebewegen van de mensen op de stoelen, worden de aanwezigen door de fantastische medewerkers van de Family Bar, onthaald op gevarieerde borrelhapjes.

Gezien de reactie van vele mensen kunnen we constateren dat ook deze Koningsdag, in toch wat andere omstandigheden, een succes is geweest. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen wordt hartelijk bedankt.

 

Organisatie: NCCS evenementen, Koos Kraan met assistentie van Saskia Klomp en de medewerkers van de Family Bar te Fuengirola.