Puzzelrit 24 en 25 oktober 2020

Op zaterdag 24 oktober 2020 verzamelden zich een vijftigtal mensen in een zeer afgelegen dorpje ergens in de buurt van Antequera om vandaar uit deel te nemen aan de steeds weer uitgestelde autopuzzelrit.

En bijna was het opnieuw mis gegaan. Want slechts een week later werd door de Junta van Andalucia aangekondigd dat we een aantal dorpen en steden niet meer mochten bezoeken – waaronder die van de puzzelrit!

De dames die het team ‘Herfstvreugde’ vormden (Catherine en Welmoed) waren bijzonder creatief bezig geweest en werden na afloop terecht beloond met een flesje.

De route en de vragen die organisatoren Ankie Dobbelman en Francis Versteeg voor ons hadden bedacht, waren mooi en gevarieerd. Er werd geluncht op een prachtige plek aan een stuwmeer (gewoon nog eens naar teruggaan voor een gezellig bezoekje), we reden door nauwe straatjes en spannende bergweggetjes en moesten ondertussen vragen beantwoorden en gedichten produceren. Het leven van de gemiddelde puzzelritter is niet eenvoudig!

Aangekomen in het fraaie hotel in Cabra konden we even relaxen om vervolgens deel te nemen aan een smakelijke borrel met daarna een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

De uitslag was natuurlijk spannend, maar leverde niet echte verrassingen op. De eerste plaats ging naar een team met de naam Los Amigos, dat al vaker zeer hoge ogen gooide: Wim en Annie Schep met Lenneke en Gilles Straijer. Zij hadden bijzondere prestaties verricht. De tweede prijs was wél een verrassing, namelijk het team Schotpoort van Thea en Peter Schotpoort met Leo Joosten. De derde prijs ging naar het team Naroco, een geheimzinnige naam die een anagram bleek te zijn van Corona. Gina Schutte, John Ruiter, René van den Dolder en John Kenter leverden een mooie prestatie.