Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief nr. 10 - 30 april 2021

Beste leden,

Het is echt waar: we hebben nu gelukkig alleen maar goed nieuws, zelfs de Covid regels worden langzaam wat minder streng. We zijn er nog niet maar velen zijn inmiddels al gevaccineerd en met een vaccinatiecertificaat kunnen we straks voorzichtig wat plannen gaan maken om te reizen. Meer hierover bij de Covid info.

Wat een feestje die Koningsdag, geweldig met heerlijke Hollandse happen, er waren ongeveer 50 deelnemers, `s morgens regende het nog pijpenstelen dus dat beloofde niet veel goeds maar het werd droog en binnen met de gezellige Nederlandse muziek van Philip en de vele oranje outfits was het moeilijk om niet te gaan dansen. Kijk maar op de website daar staan de foto´s van dit feestje. Volgende week vrijdag hebben we de inloopborrel georganiseerd bij Gali Gali aan de boulevard van Fuengirola, voor degenen die deze chiringuito niet kennen geven we meer info in deze nieuwsbrief, ook over de parkeermogelijkheden. Na de zeer geslaagde excursies naar  Malaga en afgelopen woensdag naar Ronda zijn Francis en Sabine alweer bezig met nieuwe dagtochten op 11 en 12 mei voor onze leden.

Met vriendelijk groet,

Henk Flederus

     Agenda


uitgesteld
tot nader order
ALV 
zaterdag
1 mei
Dag van de arbeid 
vrijdag
7 mei
Inloopborrel 
dinsdag
11 mei
Museumbezoek Málaga
woensdag 12 mei Trip Córdoba 
 
Impressie van Koningsdag 27 april 

Verslag wandeling Málaga april
Inloopborrel 7 mei aan het strand

De inloopborrel van vrijdag 7 mei zal op een nieuwe mooie plek gehouden worden. Namelijk op het terras van chiringuito Gali Gali (van onze leden Ludwina van den Brink en Felisindo Cuquejo) aan de Paseo Marítimo 6 (de westkant) in Fuengirola. Schuin tegenover de chiringuito is een (betaalde) parkeerplaats, meer mogelijkheden in de buurt van de moskee.

De inloopborrel zal plaatsvinden van 16 tot 18 uur. Prijs van een biertje is €2 en van een glaasje wijn €2,50. Er mag op het terras niet gerookt worden van de instanties.
Museumbezoek Málaga op 11mei 

Sabine Bossaers is als officiële gids bevoegd om de musea met groepen te bezoeken én om uitleg te geven op straat over de wonderbaarlijke, onbekende plekken die Málaga te bieden heeft. 
Op dinsdag 11 mei, organiseert zij opnieuw (na het zeer succesvolle eerste bezoek) een tocht naar Málaga met het Picassomuseum, de kathedraal van Málaga én een wandeling langs een paar interessante plekjes. Hierbij zit natuurlijk ook een koffiepauze (incl. een kopje koffie of thee) en er bestaat de mogelijkheid om na afloop een tapalunch te nuttigen in Málaga (niet incl., €10 pp 4 pintxos met 1 drankje)
Dit alles wordt met een audiosysteem gegidst, zodat iedereen Sabine duidelijk kan verstaan.
De speciale ledenprijs voor dit programma is €20 (niet-leden €23) inbegrepen de entrees van beide monumenten. De informatie komt na de reservering!

Aanmelden uiterlijk op 6 mei, in verband met de reservering van het Picassomuseum.
Aanmelden en eventuele vragen: sbsabine7@gmail.com
Ontdekkingstrip Córdoba op 12 mei
 
Nu kunnen we eindelijk onze uitgestelde excursie gaan uitvoeren: Het Onbekende Córdoba. Het spreekt vanzelf dat dit weer alleen in het Nederlands gegidst wordt door Sabine.
We hebben 2 bijzondere en ongebruikelijke routes, voor de goede lopers die (5 uur kunnen stappen (met koffiepauze tussendoor) en een kortere route voor de minder mobielen. We eindigen in de Judería (oude joodse wijk) voor de lunch. Vervolgens proberen we nog iets van de prachtige patios te zien, want het is de periode van de wedstrijd wie de mooiste patio heeft!
De liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid nog de Moskee/Kathedraal bezoeken.
Onze chauffeur zal wederom Antonio zijn met het nieuwe busje dat automatisch, elke 2 uur gedesinfecteerd wordt met een infrarood systeem. Het vervoer voldoet absoluut aan alle anti Covid19 regels !!
We hopen dat u interesse heeft in ons programma en zouden het fijn vinden om u weer te mogen verrassen in Córdoba deze keer.

Aanmelden: frandalucia@gmail.com. Prijs €40 pp, NCCS-leden ontvangen €5 korting.
 Covid info (geldig vanaf donderdag 29 april)

- mobiliteit tussen de 8 provincies van Andalusië is weer toegestaan
- reizen buiten Andalusië alleen toegestaan voor essentiële zaken of terugkeer naar      domicilie
- avondklok van 23.00 uur tot 6.00 uur
- commerciële bedrijven mogen open tot 22.30 uur, bars en restaurants eveneens         tot 22.30 uur (klanten mogen tot 23.00 blijven, maar moeten rekening                        houden met de avondklok)
- gemeentes met meer dan 500 gevallen per 100.000 blijven gesloten       (commercie, bars en restaurants als hierboven)
- gemeentes met mee dan 1000 gevallen per 100.000 blijven gesloten       (commercie, bars en restaurants gesloten, behalve essentiële winkels)
- het maximum aantal personen aan tafel blijft gehandhaafd zoals tot nu toe: in bars    en restaurants maximaal 6 personen per tafel buiten en maximaal                             4 personen aan tafel binnen

De volgende informatie is eveneens van belang:
Mensen van 68 en ouder (geboren in 1953 of eerder) kunnen - volgens de nieuwsberichten - nu contact opnemen met de afsprakenlijn (Salud Responde) van de Seguridad Social: tel. 955545060. U wordt niet gebeld, U moet zelf bellen! Bij problemen informeer bij uw Centro de Salud.


Let op: Let op berichtgeving van uw eigen gemeente. Tussen de gemeentes kunnen verschillen bestaan.
 
Vaccinatiecertificaat:
 
De Europese Commissie stelt voor een digitaal groen certificaat in te voeren om het veilige vrije verkeer in de EU tijdens de COVID-19-pandemie te vergemakkelijken. Met het digitale groene certificaat zal een persoon kunnen bewijzen tegen COVID-19 te zijn gevaccineerd, over een negatief testresultaat te beschikken of van COVID-19 te zijn hersteld. Het zal gratis beschikbaar zijn, in digitale vorm of op papier. Het zal een QR-code bevatten om de beveiliging en de echtheid van het certificaat te waarborgen. In Spanje wordt momenteel al een vaccinatiecertificaat uitgereikt aan diegenen die hun vaccinatie voltooid hebben. Ook dat certificaat (gewoon wit, niet groen) bevat al een gevalideerde QR code. Het certificaat is te downloaden via de app Salud Andalucia.
Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering 
  
Overeenkomstig het bepaalde in Statuten en Huishoudelijk Reglement roept het bestuur de leden van de NCCS op tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze zal bij eerste oproep gehouden worden op een nader te bepalen datum in restaurant Finca Los Caballeros te Benalmádena om 10.30 uur en bij tweede oproep op dezelfde datum en plaats om 11.00 uur. Toegang tot de vergadering is uitsluitend mogelijk voor leden die hun contributie over 2021 betaald hebben.

Heeft u onze nieuwe website al bezocht?
De laatste Vliegende Hollander - DVH 2-2021 staat ook online!
Click hier om deze te bekijken.
Lees nog eens na op onze website hoe de recente evenementen zijn verlopen
Meer informatie over evenementen, excursies, etentjes, reizen en andere zaken kunt u vinden op de website van de club: https://www.nccs.es
Copyright © 2021 Nederlandse Club Costa del Sol, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp