Recente Activiteiten

by | jan 21, 2018 |

Vrijdag 2 februari hadden we de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij CABALLEROS LA FINCA in Benalmádena. De eerste gasten zaten er al om half vijf. Op dat moment waren de The Groef Tones, die voor de muzikale omlijsting zorgden, nog aan het opzetten en afstemmen. Om half zes telden we meer dan 80 gasten, een aantal dat we lang niet meer hadden gezien.

De Groef Tones met Alan (gitaar), Reinier (gitaar & saxofoon), Ria (zang), Ron (bass, zang) en Rien (drums) brachten de stemming er goed in met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Later op de middag gingen de voetjes van de vloer en tegen half acht gingen de laatste gasten huiswaarts of naar een restaurant.

Marion, namens het bestuur dank voor de organisatie en De Groef Tones dank voor de leuke muziek.

 

NIEUWJAARS-BRIDGEDRIVE 20 JANUARI.

Zaterdag 20 januari waren alle bridgende leden van de NCCS en leden van de verschillende bridgeclubs aan de Costa del Sol (Senang, Mucho Gusto, Sans Rancune, La Quinta, etc.) uitgenodigd voor een leuke bridgedrive bij CABALLEROS LA FINCA in Benalmádena. In totaal hadden 30 paren zich opgegeven voor dit gebeuren. Helaas moesten twee paren op het laatste moment afzeggen wegens ziekte.

Voor deze eerste bridgedrive van de NCCS in vele jaren werd gekozen om te spelen in twee groepen: A1 en A2. Omdat bij de organisatie niet van iedereen bekend was hoe sterk zij spelen werd de indeling gedaan op basis van het moment van aanmelden. Twee maal zeven tafels, 28 paren en dus 56 mensen die zich allemaal uitstekend hebben geamuseerd. Milly Blekton van Bridgeclub Senang verzorgde de administratie met behulp van het Bridge-It systeem daarbij geassisteerd door Jan Debrauwer van Bridgeclub Mucho Gusto. Henk Flederus had de prijzen verzorgd en de heerlijke happen tijdens de pauze en de algehele organisatie was in handen van onze voorzitter Wilmar Bliek. Er werden 24 spellen gespeeld over zes rondes. Het was een heerlijke voorjaarsdag aan de Costa del Sol dus konden snel spelende paren lekker buiten op het terras in het zonnetje zitten tot iedereen de vier spellen per ronde had gespeeld en er gewisseld kon worden.

De uitslag van deze eerste drive was:

Lijn A1: 1e plaats: Jan van Holstein & Leon van Lingen, 2e plaats: Tine Las van Bennekom & Cri Vos, 3e plaats: Koos & Liesbeth Minck

Lijn A2: 1e plaats: Bert Toet & Willy Wijgh, 2e plaats: Wilmar & Evelyn Bliek, 3e plaats: Willem & Jannie van der Steen.

Met dank aan iedereen die geholpen heeft dit evenement een succes te maken.

Wat algemene indrukken van de deelnemers aan de Nieuwjaars-bridgedrive tijdens de prijsuitreiking (boven en onder).

1e Plaats A1: Jan van Holstein & Leon van Lingen (boven) en 3e plaats A1: Koos & Liesbeth Minck (onder)

1e plaats A2: Bert Toet & Willy Wijgh (boven) en 3e plaats A2: Jannie & Willem van der Steen (onder)

2e plaats A1:Tine Las van Bennekom & Cri Vos (boven) en speciale prijs A1: Ben & Wil Waanders (onder)

2e plaats A2: Evelyn & Wilmar Bliek (boven) en een speciale prijs voor Peter & Jos Huisman van Mucho Gusto (onder)

NIEUWJAARSBIJEENKOMST 14 JANUARI.

Zondag 14 januari was de feestelijke Nieuwjaarsbijeenkomst van de NCCS bij CABALLEROS LA FINCA in Benalmádena.

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018: een groot woord. Maar deze geweldige bijeenkomst was elke letter waard! Er waren 171 gezellige mensen om samen een toast op het nieuwe jaar uit te brengen. Voor ons als bestuur was het de eerste duik in het diepe, Twee maanden geleden werden wij met zijn vieren gekozen om het bestuur van de NCCS over te nemen; twee van ons waren zelfs door omstandigheden daarbij niet aanwezig en werden bij verstek gekozen.

Dan het eerste belangrijke evenement: de nieuwjaarsborrel. Vorig jaar was erg goed en prima georganiseerd en dingen die goed zijn zo laten dachten wij en dus maakten we een afspraak voor 90 à 110 mensen op dezelfde locatie. Om zeker te zijn van deze aantallen kreeg iedereen een mail met het verzoek zich aan te melden. Dat liep geweldig en het aantal enthousiaste leden groeide met de dag. Woensdag 10 januari stond de teller al op 175 en werd er in paniek met de locatie-eigenaar gesproken hoe en wat te doen. Deze meldde dat er 120 stoelen waren en er ook wel een man of 40 kon staan en dat was het. Buiten viel af, want er was regen voorspeld. Wat te doen? Het enige wat ons nog restte was een aanmeldstop, heel onsympathiek maar wat anders?

Toen was het zondagmorgen, voor ons de grote dag, en die begon voor enkelen al om 8 uur ‘s morgens. De olie was al heet en de honderden oliebollen werden vers gebakken door twee super vrijwilligers. Wat waren ze heerlijk!! Ook de nieuwe voorzitter (bandleider) pakte zijn auto vol met de benodigde apparatuur van de band: versterkers, gitaren, keyboard, etc. etc. ‘We beginnen om twee uur’, dachten we maar al voor enen kwamen de eerste gasten binnen terwijl er nog druk werd geschoven met tafels en stoelen zodat om half twee er al 100 man kon zitten. Uiteindelijk bleef de teller door wat afzeggingen staan op 171. Wat een verrassing: een geweldige opkomst – echt een opsteker voor het nieuwe bestuur. De voorzitter speelde dan ook de sterren van de hemel in de band CC9.

Het werd een echt feest vooral van herkenning en ook nieuwe vriendschappen werden gesloten. Fijne muziek met tussendoor optredens van het mooie koor ‘Nos Encanta Cantar’. Achttien mensen zongen er in het begin maar het werd steeds gezelliger op het laatst stonden er meer dan 25 man in het koor te zingen. Misschien toch maar aanmelden?

Vervolgens werd er naar hartelust gedanst en daarbij viel het op dat vooral de oudere dames het voortouw namen en anderen de dansvloer op kregen.

Wij als bestuur willen iedereen bedanken voor uw komst. U hebt deze middag tot een groot succes gemaakt. Geweldig.!!!