Verslag en/of foto's evenementen lopend jaar en vorig jaar

                                                                                                             

Oekraïne benefietconcert 24 februari 2023

                                                                                                             

Bridgetoernooi 10 februari 2023

                                                                                                             

Nieuwjaarslunch 15 januari 2023

     

                                                                                                             

Nieuwjaarsduik 2023

Als wij ´Nederlanders´ denken aan de Nieuwjaarsduik dan komen er beelden op van kleumende mensen in badpak en op het hoofd een oranje Unox muts. Met een luchttemperatuur van ruim 20°c is het zeker niet koud, maar dat verandert als je de zee bij Cabopina in gaat. Een watertemperatuur van gemiddeld 16°c is op zijn zachts gezegd verfrissend. Koud genoeg om direct wakker te worden na een korte nacht met (te veel) drankjes en hapjes. Negen zwemmers van de NCCS en de Wandelclub hebben deelgenomen aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari op het strand van Cabopino. De aanmoedigingen door ongeveer 30 supporters maakte er een gezellig feest van. Na de duik was er voor iedereen een glas Cava en kon er gezamenlijk getoost worden op het nieuwe jaar.

       

                                                                                                                                         Kerstlunches 2022

                         Kerstlunch Elviria bij Pura Sangre in La Cala de Mijas

Kerstlunch Algarrobo Costa bij restaurant Picoteo

Kerstbrunch Torremolinos bij Brasserie Casa Beense, La Carihuela

                                                   Collage Sinterklaas-inloopborrel 2 december 2022

                                                   Impressie puzzelrit 15/16 oktober 2022 

                                                   Impressie Leidens Ontzet lunch NCCS d.d.  oktober 2022 bij The Launch in Torremolinos

                                                                        Wij bedanken Marianne Groeneveld voor haar bemoeienis bij de organisatie van dit evenement dit jaar. Het was een gezellige

                                                                middag en het eten en drinken waren prima.

Impressie inloopborrel NCCS d.d. 2 september 2022

Indische rijsttafel 21 augustus 2022

bij The Family Bar in Fuengirola

We kunnen weer terugkijken op onze jaarlijks terugkerende Indische rijsttafel. The Family Bar was op de geijkte datum (15 augustus, de bevrijding van Nederlands-Indië, 15 augustus 1945) gesloten. Het bestuur heeft daarom dit evenement een aantal dagen verplaatst naar zondag 21 augustus. Voor de deelnemers was dit gelukkig geen bezwaar.

Na het welkomstwoord van onze voorzitter Wilmar, konden de 57 deelnemers zich tegoed doen aan de voorgeschotelde gerechten welke chef-kok Iris samen met haar keukenbrigade voor ons hadden bereid. Het was weer heerlijk!

Ook de complimenten voor het personeel van The Family Bar. Mede door het warme weer moest er flink doorgewerkt worden om de vochtigheidsgraad bij de mensen op peil te houden. De service was als vanouds uitstekend, waarvoor dank!

Al met al weer een geslaagd evenement.

 

Haring inloopborrel 1 juli 2022

De inloopborrel op 1 juli was een groot succes. Maar liefst 70 leden zijn gekomen en hebben genoten van de haring of tapa en natuurlijk van Bas, onze muzikant. Hij bracht weer heerlijke muziek ten gehore. Van Hugo Investing, welke de haring sponsorden, waren Kaspar Huijsman en Taco te Gussinklo aanwezig. Nogmaals dank voor de sponsoring van de haring.

Gesponsord door :

Verslag inloopborrel NCCS d.d. 3 juni 2022

Het bonte gezelschap dat die vrijdagavond klokke zes op kwam draven werd door gastheer Rien De Zoete hartelijk verwelkomd. In zijn speech verheugde Rien zich over de grote opkomst en hij wenste ons een fijne borrel toe. En dat was niet zo moeilijk, want Bas Duynstee stond al te popelen om ons met zang en gitaarmuziek te verwennen. Als zijn rappe vingers de snaren beroeren in een wat hoger tempo dan normaal, gebeurt er iets bijzonders; zijn stem slaat een octaaf over en uit zijn mond komen dan de klanken van een hitsige flamencozanger die zijn vriendin mist. Het is dus niet alleen blues of rock, maar ook deze Spaanse folklore beheerst onze Bas volledig. Al snel kreeg hij steun van voorzitter Wilmar, die met een sterk gekrompen gitaar (de ukelele), de mondharmonica en een door roken en drinken gerauwde stem de liederen van Bas completeerde. Het is een kwiek stel, de moeite van en aanhoren en kijken waard. De mannen zijn getrouwd met buitengewoon goede keukenprinsessen en dat zie je direct; in goed Nederlands heet dat: een embonpoint! Zolang de gitaar ervoor hangt valt het niet zo op, maar de ukelele, noch de mondharmonica kunnen die herenrijkdom verhullen. Het dankbare publiek beloonde de artiesten steeds met een gul applaus. Mede dankzij de muzikale omlijsting werd het een geslaagde bijeenkomst en de dankbare NCCS-leden vertrokken bij het schemeren om ergens te gaan dineren.

Peter Langendam

 

Wandeltocht door Málaga 18 mei 2022

Dinsdag 18 mei was een uitgelezen dag voor deze puzzeltocht In de stad was het in de morgen nog koel genoeg om te wandelen en te puzzelen en in de middag toen het echt warm werd zaten we gelukkig koel in het restaurant. We gingen helemaal georganiseerd ernaartoe en wij stapten op in Benalmádena. Daarna naar Torremolinos waar Frandalucia een hele groep Nederlanders enthousiast had weten te krijgen voor deze dag. Voor sommigen was het zelfs een kennismaking met Málaga.

In totaal waren we met 39 enthousiastelingen om te puzzelen maar natuurlijk was het eerst tijd voor een kopje koffie met iets lekkers erbij. Daarna werden we in 11 groepjes verdeeld en konden we van start met de 50 vragen.

De eerste vraag over de vrouw die het loterijkantoor beschermt wisten wij als enige niet te vinden, zo bleek later. Samen met onze medepuzzelaars Marianne en Kim vervolgden we onze weg.  We gingen ervoor want iedere vraag werd serieus bekeken, ook met de nodige argwaan of het toch geen strikvraag was. We liepen door de markthal, door de straatjes en zagen prachtige pleintjes, mooie kunstwerken en wandschilderingen. De acrobaten boven ons hoofd hadden we nog nooit opgemerkt. Ook bleek dat er twee Mango winkels waren en dat zette sommigen weer op een verkeerd spoor. Wij liepen vast bij een pyramide en konden maar niet bedenken waar we die ooit eerder gezien hadden. Een behulpzame agent hielp ons weer op weg. Bij de vraag over de beste klant bij orenwinkel had Francis aangegeven dat als er vragen kwamen het antwoord Antonio Banderas zou zijn en velen hadden dat braaf ingevuld. Het bleek echter Francis zelf te zijn. Er zaten veel makkelijke vragen bij, een paar moeilijke en een paar instinkers. Als je vervroegd een terrasje wilde pikken was dat ook prima en had je kans op de poedelprijs.

Bij de maaltijd was er ruime keus en als afsluiting was er de prijsuitreiking met leuke prijsjes uit Málaga zelf. Het bleek dat we het niet slecht hadden gedaan en na het fotomoment en ook nadat we onze medepuzzelaars bedankt hadden, gingen we tevreden huiswaarts.

Gilles en Lenneke Straijer

 

Koningsdag 27 april 2022

 

 

Nieuwjaarslunch 16 januari 2022

Na 2 jaar hebben we eindelijk weer een Nieuwjaarsevenement zoals vanouds kunnen organiseren. Natuurlijk wel met inachtneming van de geldende coronaregels voor Andalucía. Aanwezig waren 112 van onze leden en eenieder heeft het prima naar de zin gehad. In IPV Palace in Fuengirola kregen we een heerlijke lunch en goede wijn geserveerd. Philip zorgde voor de muzikale omlijsting en Wilmar en Catherine gaven een verrassingsoptreden. Wilmar en Bas speelden nog een paar nummers en daarna nam Philip het weer over. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen oliebollen verpakt in een mooi zakje mee. Zo konden we allemaal thuis nog even nagenieten.

 

 

Sinterklaas 2021 bij Los Caballeros te Benalmádena

 

Inloopborrel 5 November 2021 bij Los Caballeros te Benalmádena

 

Autopuzzelrit 2021

De jaarlijkse autopuzzelrit begon dit jaar in de buurt van Marbella en eindigde in het prachtige gebied rond Grazalema. De route was gevarieerd en mooi en de lunch in Gaucín van zeer goede kwaliteit. Het hotel waar overnacht werd was het Fuerte hotel in Grazalema, prachtig gelegen in het met pinsapo’s beboste gebied rond het stadje.

Prijswinnaars waren dit jaar:

  1. Annie & Wim Schep, Lenneke & Gilles Straijer
  2. Catherine van de Werff & Welmoed van de Werfhorst
  3. Ankie Dobbelman, Sylvia Benitez & Marian van de Meer

De avond werd besloten met een buitengewoon gezellig samenzijn met heerlijke live music.

 

Leidens Ontzet 3 oktober 2021 bij Grandcafe Restaurant De Brabander in Torremolinos

Om te beginnen konden we het woord ‘Leidens’ wel weglaten.

Ontzet over het aantal leden die zich hiervoor hadden aangemeld, fantastisch natuurlijk, maar een aantal aanmeldingen waren in de spam mail terechtgekomen, waardoor Frans de Brabander rekening had gehouden met de opgegeven 37 eters, terwijl dat er 43 waren! Maar niet getreurd, Frans en zijn equipe losten dit op, zodat iedereen toch een zitplaats had. We hadden opgeroepen kom op tijd……eh.…3 kwartier voor aanvang is wel érg op tijd, maar ook dat werd opgelost.

Toen iedereen een plaatsje had gevonden schalde er uit de luidsprekers een lied van Leidenaar Rubberen Robbie over Leiden.

Super haring van John, kroket, hutspot, draadjesvlees, bal gehakt…..het was zoals dat hoort op           3 oktober met bovendien een ijsje of koffie na.

Een mooie opmerking gehoord: In Leiden krijg je altijd TWEE haringen…..ja hier ÉÉN. We zijn in Spanje en niet in Leiden, het is zo veel verder zwemmen voor die visjes.

Ook weer zonder het woord ‘Leidens’ waren we ontzet te horen dat de bijna altijd aanwezigen, Dick en Fien, zich helaas moesten afmelden. Dick was gevallen en moest met een gebroken heup per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Inmiddels is hij geopereerd en gelukkig weer thuis. Met mede namens het bestuur heel veel dank aan twee mede-clubleden voor al hun goede zorgen. Zij hebben Fien begeleid, voor de geparkeerde auto gezorgd, thuiszorg voor Dick geregeld, enzovoorts, geweldig!

Het is mooi te horen dat we als NCCS niet alleen kunnen feesten, maar ook voor elkaar zorgen indien nodig.

 

 

Inloopborrel 1 oktober 2021 bij Los Caballeros te Benalmádena

Om het winterseizoen 2021-2022 te openen was er door het bestuur op 1 oktober een speciale inloopborrel georganiseerd bij Finca Los Caballeros in Benalmádena.  Diverse Tapas stonden klaar en de muziek werd verzorgd door onze huisband CC9. De leden hadden er zin in want er waren maar liefst 78 leden/introducees aanwezig bij deze borrel. De sfeer was prima en het nieuwe seizoen is op zeer gezellige wijze ingeluid.

 

 

Indische rijsttafel 15 augustus 2021 bij The Family Bar in Fuengirola

Een jaarlijks terugkerend evenement is onze Indische rijsttafel/lunch ter gelegenheid van de herdenking van alle slachtoffers van de Japanse bezetting van voormalig Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan.Het weer was ons welgezind en voor de lunch hadden zich 41 personen aangemeld, welke evenals vorig jaar gehouden werd bij de The Family Bar in Fuengirola.

Ook de chef-kok Iris (voormalig Poco Loco) was weer van de partij en wist samen met Margharita weer een geweldige rijsttafel te serveren.

Laten we de mensen van de The Family Bar, Claudia, Tony en John niet vergeten, ook zij verdienen een grote pluim voor de organisatie en bediening, hetgeen ook in het welkomstwoord van voorzitter Wilmar nog eens een keer extra werd benadrukt.

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement en willen ook alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid, en graag tot een volgende keer.

 

 

 

Inloopborrel 2 juli 2021 bij Gali Gali – Fuengirola

We gingen maar eens kijken bij de inloopborrel. Misschien leuk om weer leden te ontmoeten om zo ons inburgerings proces hier in Spanje voort te zetten.

Eerst een plekje voor de auto. Dat liep vlot want er was weinig volk op straat vanwege het  voetbal. Spanje speelde. Een gezellige drukte bij Gali Gali toen we arriveerden en Ludwina heette ons hartelijk welkom! Het was al druk. Al met al toch zo’n 50 mensen zijn er geteld. Rikie kon haar taak als gastvrouw niet vervullen vanwege een heupoperatie. Het gaat haar inmiddels goed zo vernam ik van haar man Rien. Bas was al druk bezig met gezellige jaren zestig muziek toen  Wilmar zich  daarbij aansloot met zijn mandoline. Jeani  bracht nog een lied ten gehore. En tot slot speelde Felisindo  met zijn gitaar ook een deuntje mee. Kortom de moeite waard om een glaasje te drinken wat bitterballen te snoepen en bekenden te spreken en te nieuwe mensen leren kennen.

Els Beimers- Jürgens

 

 

 

Algemene Leden Vergadering Zaterdag 5 juni 2021

Op zaterdag 5 juni werd de ALV (Algemene Ledenvergadering van de NCCS gehouden in restaurant Finca Los Caballeros te Benalmádena.