Verslag en/of foto's evenementen lopend jaar en vorig jaar

Speciale herenigings- inloopborrel 3 juli 2020

Na bijna 4 maanden was het dan eindelijk zover……we konden weer een inloopborrel organiseren. Het bestuur had bedacht om hier toch een speciaal tintje aan te geven met het aanbieden van nieuwe haring en tapas om de hereniging met onze leden te vieren.

51 leden incl. enkele introducé´s hadden zich aangemeld, aanmelden was in dit geval nodig i.v.m. de inkoop van haring en reserveren tapas.Vicevoorzitter Henk had de haring geregeld. Het was super-haring……nieuwer vind je ´m niet.Met de haring eenmaal daar, kwam zo´n beetje het voltallige bestuur in actie…..Henk en Jeani verdelen van de haring over de 64 bordjes, Maya besprenkelen met uitjes, Koos de vlaggetjesprikkers, Joyce het ronddelen. Wat een fijne samenwerking!  Gelukkig had Henk ruim haring besteld dus was er nog een ronde na voor de liefhebbers, prima!Daarna de goed verzorgde tapas van Los Caballeros die ook gretig aftrek vonden.

Onze huistroubadour Bas speelde weer de sterren van de hemel, met ook nog op mondharmonica samenspel met voorzitter Wilmar. Ondanks dat Bas zijn microfoonstandaard was vergeten…..de kapstok van Los Caballeros bracht uitkomst.

We mogen ervan uitgaan dat deze herenigings-inloopborrel heel geslaagd is verlopen. Met dank aan de organisatie en natuurlijk ook dank aan de leden en introducé´s voor hun aanwezigheid.

Zomer / haringlunch Torremolinos 23 juni 2020

Eindelijk was het dan zover…..na de lockdown kregen we wat meer bewegingsvrijheid en konden we namens de NCCS (Torremolinos) een bescheiden feestje organiseren. In eerste instantie tot max. 30 personen, maar dat werd gelukkig na een week versoepeld tot 40. En dat was maar goed ook. Twee dagen na de verzonden Nieuwsbrief met uitnodiging hiervoor stonden we namelijk al op 28 aanmeldingen!
We zouden geen “echte” Nederlanders zijn om niet een reden te vinden voor een feestje. Dit keer dus 23 juni, San Juan. 39 leden hadden zich uiteindelijk aangemeld, prachtig! We hadden bedacht om in verband met de komst van de ´Hollandse Nieuwe´ dit in stijl hiervan te vieren. In overleg met Cafetaria Gourmet Carihuela (kortgezegd slager Stam) werd er een prachtig vis-quatro samengesteld, Hollandse garnaaltjes, paling, haring en gerookte zalm. Het zag er heerlijk uit en was ook superlekker! Stam heeft een groot zonnig terras met altijd een verkoelend briesje. Met een welkomst-sangría incl. een drankje bij het eten heeft eenieder genoten van deze middag. Ook de (slechts 5) vleeseters hebben heerlijk gegeten. Met dank aan de organisatie en natuurlijk aan slager Stam voor de perfecte samenwerking. En niet te vergeten dank aan onze leden, voor hun aanwezigheid, hun goede humeur en voor het zich houden aan de corona-regels volgens de flyer die Maya had gemaakt voor deze gelegenheid.

Moordlunch 12 februari 2020

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde moordlunch. Het eten van de Family Bar was uitstekend, de service geweldig en de sfeer helemaal TOP. Er waren 7 deelnemende teams en de poedelprijs werd gewonnen door het team: YOUNG AT HEART. De overwinning was met maar liefst 50 punten meer voor het team: KOEFIES. De tweede plaats was voor team DE SEUNEN. Aan het team ´Aard onderzoek´ werden 10 punten extra toegekend. De echte naam van het slachtoffer was ter Aard, dus die teamnaam was briljant gekozen. Iedereen heeft zonder uitzondering een zeer plezierige middag gehad met het oplossen van ´het mysterie´. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Foto-impressie Nieuwjaarsbijeenkomst 12 januari 2020

Impressie Lustrumfeest 12 oktober 2019

De feestelijk geklede deelnemers werden bij het IPV Plaza ontvangen met een heerlijk drankje. De sfeer was gelijk geanimeerd. Veel bekenden troffen elkaar of zagen elkaar soms na lange tijd weer. Het was een prestatie van formaat van de lustrumcommissie om zoveel mensen op de been te brengen en enthousiast te maken voor dit lustrum. Voorzitter Wilmar Bliek opende het feest en heette ons allemaal van harte welkom. Om zoveel mensen in beweging te krijgen moet je van goeden huize komen maar Henk Flederus lukte dat goed. Hij wist ons de weg te wijzen naar de zalen voor de optredens, de cocktail en canapés en de lunch. De show van Magic Unlimited en de hoofd-act van de dag Tineke Schouten waren zeer geslaagd.  De lunch was in een enorme zaal met allemaal prachtig gedekte ronde tafels. Tijdens de lunch traden de Gypsy Bros op met leuke swingende muziek die uitnodigde tot dansen. Tevens werden een aantal leden van de club door voorzitter Wilmar Bliek in het zonnetje gezet. Het mooist van al waren al die vrolijke gezichten en de eenheid die de club op deze prachtige feestelijk dag ten toon spreidde.​

Leidens Ontzet   3 oktober 2019  The Family Bar – Fuengirola

Het was een zeer geslaagde middag met zo’n 75 gasten. De locatie “Het Hollands Eetcafé The Family Bar” in Fuengirola was uitstekend gekozen. Iedereen heeft heerlijk gegeten en gedronken en veel gepraat. Het was ontzettend gezellig.

 

Inloopborrel 6 september 2019

Na een aantal inloopborrels met (of soms zelfs zonder) huismuzikant Juan van Valparaiso was deze keer onze huis-troubadour Bas Duynstee weer aanwezig voor de muzikale omlijsting. Bas neemt zelfs geen pauze ! Ondanks het feit dat veel van onze leden nog in Nederland vertoeven hadden er toch, ondanks de warmte,  zo´n plus minus 35 leden de moeite  genomen om naar Valparaiso te komen. Het was zoals altijd heel gezellig om elkaar weer te ontmoeten. Als extra waren er 2 spiksplinternieuwe leden die kennis kwamen maken, 2 aspirant leden via onze Bas gewezen op deze inloopborrel en 2 nieuwelingen die de club hebben ontdekt via familie en onze mooie website. Daar doen we het (ook) voor.

Jeani Hoftijzer

 

Zomerlunch – 15 Augustus 2019

Zoals elk jaar hebben wij ook dit jaar op 15 augustus een zomerlunch aangeboden aan de leden. Dertig leden genoten van de authentieke Indische gerechten bij Bar Bistro Camaleón in Torre del Mar.

Tegelijkertijd herdenken we dan ook dat op die datum een einde kwam aan de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië.

Koningsdag 2019 – Mama’s Bakery in El Rosario

Enkele indrukken van Koningsdag 2019 bij Mama’s Bakery, El Rosario.

Algemene Leden Vergadering Zaterdag 16 maart 2019

Op zaterdag 16 maart werd de ALV (Algemene Ledenvergadering) van de NCCS gehouden in restaurant Finca Los Caballeros te Benalmádena. Bij de eerste oproep om 10.30 uur was het nog niet overdreven druk (de meeste leden die waren gekomen zaten buiten op het terras nog lekker koffie te drinken) maar bij tweede oproep  11.00 uur had toch een kleine 10% van onze leden de moeite genomen een plekje in de zaal te veroveren.

De vergadering werd geopend door de voorzitter Wilmar Bliek die o.a. aandacht besteedde aan de groei van het aantal betalende leden, vertrokken en overleden leden, de leeftijdsopbouw van ons ledenbestand en aan de noodzaak van verjonging binnen het ledenbestand. Verder bedankte hij iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van de club over het afgelopen jaar. Hierna presenteerden de secretaris, de penningmeester en de kascommissie  hun rapporten over 2018 die allemaal met algemene stemmen door de vergadering werden goedgekeurd. Joyce van Boeckel (op de foto geheel rechts) werd, ook met algemene stemmen, toegevoegd aan het bestuur. De voorzitter van het lustrum committee, Saskia Klomp, vertelde kort wat de plannen zijn voor de viering van het 40-jarige bestaan van de club in oktober van dit jaar. Daarna kwamen er vanuit de zaal wat vragen en de nodige suggesties die door het bestuur of werden geaccepteerd of in beraad werden gehouden.

Om kwart over twaalf sloot de voorzitter de vergadering en de aanwezigen werden uitgenodigd voor een drankje op het zonovergoten terras.

Excursie finca 3 Maria’s – Dinsdag 12 maart 2019

Helaas hebben we geen verslag of foto’s van deze laatste excursie van Francis voor dit seizoen. Als u erbij was en er wat over wilt publiceren dan opsturen naar info@nccs.es

Inloopborrel vrijdag 1 maart 2019.

Euforisch, dat is het juiste woord. Een extreem gevoel van vreugde.

Het was natuurlijk een heel besluit om de inloopborrel na een aantal jaren Finca los Caballeros te verplaatsen naar een andere locatie maar na het eclatante succes van de Nieuwjaarsbijeenkomst bij Valparaiso is onze voorzitter Wilmar in gesprek gegaan met eigenaar Rafaël  van Valparaiso of er mogelijkheden zouden zijn om ook onze maandelijkse inloopborrel aldaar te organiseren.

Nu, dat is gelukt ! Valparaiso heeft speciaal voor de NCCS de prijzen van de drankjes aangepast, mooie aankleding van de tafels verzorgd, met op die tafels een tapaatje en easy listening muziek geregeld. Na zo´n verandering is het natuurlijk afwachten wat onze leden hiervan denken en of zij het enthousiasme van het bestuur zouden delen.

Wij (het bestuur) hoopten/verwachtten zo´n 40 à 50 leden……maar het bleken er bijna honderd te zijn ! Toen onze voorzitter binnenkwam iets na zes uur viel z’n mond open van verbazing: er waren toen al ruim 80 leden en het personeel van Valparaiso liep extra tafels en stoelen  aan te slepen. Maar dat is bij Valparaiso geen probleem: Je wordt daar echt als een koning/in behandeld. Het begint al nog voor je een stap binnen hebt  gezet: je stapt voor de deur uit de auto en die wordt keurig voor je geparkeerd door de valet. En bij vertrek aan het eind van de avond krijgen alle dames een mooie rode roos mee als herinnering aan een geweldige avond.

De muziek van de huis-muzikant Juan was prima; niet te hard zodat iedereen met elkaar kon praten. Na een uurtje kwamen er intermezzo´s van Wilmar, Felisindo, Aad en John, een Ierse zanger. Die gingen gezellig door tot een uurtje of negen ….. Daarna is er een vrij grote groep blijven eten in het restaurant. Uw bestuur gaat nog eens praten met de eigenaar van Valparaiso om te kijken of we ook hier niet een mooie deal kunnen krijgen …

Een heel mooie inloopborrel om op terug te kijken en voor herhaling vatbaar. Hopelijk tot ziens 5 april bij de volgende inloopborrel, wellicht op dezelfde locatie, zie hiervoor de volgende Nieuwsbrief.

Met dank aan een ieder die aanwezig was, aan voorzitter Wilmar en niet te vergeten zijn charmante echtgenote Evelyn om dit alles voor elkaar te hebben gekregen…..chapeau !

Bijdrage text en foto’s: Jeani Hoftijzer

Dagexcursie Sierra Nevada donderdag 21 februari 2019

Gisteren heb ik deelgenomen aan de dagtocht naar de Sierra Nevada onder de voortreffelijke leiding van FrancisVersteeg. Ik citeer haar website; “Een inmiddels mooie jaarlijkse traditie! We nemen deze keer de prachtige weg langs het forellendorp Riofrío waar we een koffiestop zullen houden. We laten de stad Granada “links liggen”en stijgen in een klein half uur van 800 naar 2200 meter over de hoogste autobaan van Europa dwars door het natuurpark van de unieke Sierra Nevada. Aangekomen in het dorp Pradollano kunt u kiezen of u de kabelbaan naar het 2700 meter hoge plateau Borrequiles wilt nemen en daar op een terras midden tussen alle wintersporters wilt zitten of gewoon gezellig in het dorp wilt blijven. Een stuk wandelen behoort ook tot de mogelijkheden! Deze keer bent u zelf vrij om te lunchen waar u wilt, er zijn genoeg mogelijkheden om tegen normale prijzen lekker te eten. Terug rijden we via een andere route naar huis.”

Deze tocht heeft mij nu – na het verorberen van vier forellen uit Riofrio – geïnspireerd tot het vervaardigen van een nieuw werkstuk met de naam “Het Licht op Granada”.

Bijdrage text, foto’s en YouTube film: John van der Heyden

U kunt het videoverslag bekijken door te klikken op de link dagtocht naar de Sierra Nevada

Inloopborrel 1 februari 2019

De 1e inloopborrel van 2019 !

Je zou zo denken dat na de Nieuwjaarsbijeenkomst van 13 januari, waarbij zo´n 180 leden aanwezig waren, en daarna 29 januari een door Marianne Groeneveld tussentijds georganiseerde lunch bij Gran Mundo in Torremolinos, met 28 deelnemers, iedereen elkaar wel even genoeg had gezien voorlopig. Maar nee hoor….ook bij deze 1e inloopborrel van 2019 hadden er toch een redelijk aantal leden zin om elkaar weer te ontmoeten. Ik heb ze niet geteld…..maar zo’n 45 mensen waren er toch zeker.

Onze huistroubadour Bas Duynstee was op verzoek aanwezig, maar zo leuk…..één van onze beroemde leden, Aad Klaris, gaf spontaan een gastoptreden samen met Bas……”Het is moeilijk bescheiden te blijven”. En het kon niet op: ook Sindo melde zich om een paar nummers met Bas te spelen. Hartelijk dank daarvoor: een Spaans element binnen de club is natuurlijk meer dan welkom. De Latino klanken zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen waarbij vooral de dames zich lieten zien.

De officiële inloopborrel was om half negen afgelopen maar daarna, helemaal “into the music”, hebben we met een groepje nog bijna twee uur wat nageborreld en met begeleiding van Wilmar en Bas op gitaar liedjes gezongen van Jaap Fischer, Robert Long, Jaques Brel, Bob Dylan, de Eagles ….. een mooi internationaal repertoire van nummers die bijna iedereen mee kon zingen ….. heel gezellig.

Kortom, voor herhaling vatbaar, hopelijk tot ziens 1 maart bij de volgende inloopborrel, wellicht op een nieuwe locatie, zie hiervoor de Nieuwsbrief. En als u nog nooit geweest bent wordt het tijd ook eens langs te komen op zo’n inloopborrel op de eerste vrijdag van de maand.

Bijdrage text en foto’s: Jeani Hoftijzer

Nieuwjaarsbridge zaterdag 26 januari 2019

Op zaterdag 26 januari hadden we het nieuwjaarsbridge-toernooi dat weer werd gehouden bij Finca Los Caballeros in Benalmádena. 56 bridgers van de NCCS en verschillende bridgeclubs aan de Costa del Sol (o.a. Senang, Mucho Gusto en Sans Rancune) hadden zich opgegeven. Er werd gestreden in twee divisies/lijnen (A en B) om mooie prijzen die door onze vicevoorzitter Henk Flederus waren uitgezocht.

.

Nieuwjaarsbijeenkomst zondag 13 januari 2019

Op zondag 13 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de NCCS plaats. Er was voor een nieuwe lokatie gekozen: Restaurant Valparaiso. Ctra. Mijas-Fuengirola, Km 14, 29650 Mijas. Over een paar dagen ziet u hier een verslag van deze succesvolle bijeenkomst met vele foto’s en misschien wat videotjes.