Verslag en/of foto's evenementen lopend jaar en vorig jaar

 Lustrumborrel Istán op zaterdag 8 juni 2024

Een poos geleden, misschien zelfs wel jaren geleden, stond er een verhaal in De Vliegende Hollander over de meren van Istán. Al die tijd had ik dit in mijn achterhoofd om eens te gaan zien. Maar hoe gaat dat……daarom was de uitnodiging voor een speciale bijeenkomst ter ere van het 45-jarige NCCS lustrum in Istán een welkome verrassing. Al jaren op mijn nog te doen lijstje dus, vooral in verband met de meren en nu zomaar op een presenteerblaadje aangeboden.

Wat een prachtige route vol bochten, met de meren heel vaak zichtbaar.

Het hotel Altos de Istán maakt alle website beloftes waar. Smaakvol qua entourage, vriendelijk personeel, heerlijke tapas in overvloed.

En dan natuurlijk onze enige echte huisband CC9, ze speelden weer de sterren van de hemel. Wat mij betreft hadden ze de zon van de hemel mogen spelen. Zeker geen kritiek, maar de parasols waren op…..wat het zitten op een gloeiende metalen stoel  redelijk pijnlijk maakte. Er waren dan ook meer dan 100 aanwezigen, meer dan voorzien (qua parasols) -J

Juist die bijna altijd aanwezige zon maakt zo´n middag zonnig, vrolijk en mensen aan het dansen, wat te zien is op de diverse filmpjes die gemaakt zijn.

Wandelend buiten het hotel voelde ik me dankbaar om hier bij te zijn en te genieten van het schitterende uitzicht.

Met dank aan de lustrumcommissie voor de organisatie en natuurlijk aan CC9.

Jeani

 

 

 5 mei bevrijdingsborrel bij de Gangmaker in Torremolinos

 Inloopborrel 5 april 2024 bij de Family Bar Fuengirola

 

 Algemene Leden Vergadering 30maart 2024

 

Het benefietconcert voor Oekraïne van ruim een week geleden is nu volledig afgesloten. Zij die erbij waren hebben heerlijk gegeten, gedronken, geluisterd naar de muziek en/of gedanst, alle betalingen en donaties zijn binnengekomen en alle rekeningen zijn betaald en de netto-opbrengst is overgedragen aan het beoogde doel: assistentie verlenen aan (veelal jonge) Oekraïense mannen die bij het uitbreken van de oorlog in Rusland waren voor b.v. werk of studie en nu vast zitten in Rusland (en het risico lopen opgeroepen te worden voor het Russische leger om te gaan vechten tegen hun eigen land). Zij willen terug naar huis en daar proberen we een kleine bijdrage aan te geven. Ook u hebt als ontvanger van deze mail op een of ander wijze bijgedragen aan het succes van deze actie waarvoor de organisatie u van harte dankzegt. De totale opbrengst van de actie bedraagt € 2.140,60 en dit bedrag is op donderdag 7 maart overgedragen aan vertegenwoordigers van de doelgroep in het bijzijn van de penningmeester en een toekomstig bestuurslid van de NCCS en musici van CC9 (zie foto’s).

Onze dank gaat uit naar:

CC9:  John Ruiter, Paul Reekers, Bas Duynstee, Igor Hakenbeck, Hans Stiedl, Wilmar Bliek
Guest singer:  Abee Willfly  (Abigail Norman) – https://www.abeewillfly.com
From Ukraine:  Nadiia “Cantante” Yurko & Aleksandr Bondarchuk
NCCS:  Joyce & Hans van Boeckel, Ans Gussinklo – www.nccs.es
OIRA:  Maria Martin, Marc Floridor
La Sierra Restaurant:  Jerremy Jones, all staff involved – https://www.facebook.com/restlasierra
KOmedia Creative Design –  www.komedia.es
All donors and participants

 Inloopborrel 1 maart 2024

Verandering van “spijs” doet eten was hier zeker van toepassing.  Bij de 1e inloopborrel bij Feestcafé de Gangmaker in La Carihuela werden we verwend met (veel)  hapjes, Nederlandse en Spaanse, allemaal even lekker.
De opkomst was groot, er waren zo’n 70 aanwezigen, die het zichtbaar naar hun zin hadden. De muziek werd verzorgd door straatzanger Nico Sabatini, die zelfs een Bob Dylan nummer ten gehore bracht,  gewaardeerd door de schrijver van dit stukje. Enfin, uit nood geboren, maar wellicht een welkome afwisseling van eens een andere locatie voor de NCCS-inloopborrel.
Een mooi en gezellig interieur, kleine tafels die uitnodigen om soms een keertje van tafel te wisselen en super-vriendelijk personeel.

Met dank aan Marianne Groeneveld voor het organiseren van deze inloopborrel.

Jeani

 

Benefietconcert Oekraïne 28 februari 2024

Met een kleine 75 gasten was het benefietconcert door CC9  (met gastoptredens) van afgelopen woensdag op alle fronten een succes. Een gezellige avond, heerlijk eten, leuke, gevarieerde muziek en tenslotte ook financieel een mooi succes waar onze club, in de organisatie, een grote bijdrage aan heeft geleverd. En zo dragen we als Nederlandse Club hopelijk bij aan een betere wereld. Volgend jaar misschien weer maar dan een ander goed doel wat dichter bij huis. Met dank aan iedereen die ons heeft gesteund.

                                                                                    Nieuwjaarslunch bij IPV Palace & Spa op 14 januari 2024

 

 

Nieuwjaarsduik 1 januari 2024

Er was dit jaar wat meer ruchtbaarheid gegeven aan de door de “wandelvrienden” georganiseerde Nieuwjaarsduik dan andere jaren en dat was te merken.

Het was een gemêleerd gezelschap daar op het strand van Cabopino. Natuurlijk een aantal wandelvrienden, diverse leden van de NCCS en een paar kinderen en kleinkinderen die op dat moment bij opa en oma op bezoek waren én laten we de hondjes niet vergeten. Die deden ook enthousiast mee.

Er waren zestien deelnemers in zwemkleding, maar er waren zeker nog 30 supporters aanwezig om ze aan te moedigen. Het was dit jaar niet echt een uitdaging, want de zon scheen volop, maar door de hoge buitentemperatuur van meer dan 20 graden, voelde het zeewater wel behoorlijk koud aan, dus toch een verfrissende start van het nieuwe jaar.

Er stond de deelnemers en hun supporters na de duik nog een leuke verrassing te wachten. Er was voor iedereen een glaasje cava en een heerlijke, diezelfde ochtend nog gebakken oliebol.

Toen ik Nieuwjaars ochtend wakker werd, had ik me liever nog een keer omgedraaid, maar wat ben ik blij, dat ik toch gegaan ben. De duik was heerlijk en het was zó gezellig, dus volgend jaar zeker weer en dan met hopelijk nog meer enthousiaste deelnemers.

FELIZ AÑO NUEVO

Annelies Koestering

                                                                                                             

Marbella 4 Days Walking 2023

 

                                                                                                             

Leidens Ontzet 3 oktober 2023

 

                                                                                                             

Inloopborrel 1 september 2023

 

 

Indische rijsttafel op 15 augustus 2023 bij The Family Bar te Fuengirola

We hadden weer een zeer geslaagde herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indië met een Indische rijsttafel en een korte bijdrage van ons bestuurslid André van Veen met een toepasselijk gedicht.
Er waren dit jaar 41 deelnemers en iedereen was zeer te spreken over kwaliteit en kwantiteit van de rijsttafel en de gezellige middag. 
Ook de complimenten voor het personeel van The Family Bar. De service was als vanouds uitstekend, waarvoor dank!

                                                                                                             

Inloopborrel 7 juli 2023

 

                                                                                                             

Overdracht opbrengst Benefietconcert Oekraïne

Op woensdag 24 mei is de opbrengst van het Benefietconcert voor Oekraïne overgedragen aan vertegenwoordigers van “Maydan Malaga”, de Asociación Ucraniana en Costa del Sol. Het totale bedrag dat het concert uiteindelijk heeft opgebracht, zijnde € 2.675,–, komt ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Irpin, een klein dorpje niet ver van Kiev. Hulpgoederen worden binnenkort met een busje van Maydan Malaga naar Irpin verscheept en lokaal onder de bevolking verdeeld.

Op de bijgaande foto overhandigt onze voorzitter Wilmar Bliek een symbolische cheque ter waarde van € 2.675,– aan Maryana Kasiv van Maydan Malaga. De overhandiging vond plaats in de oefenruimte van CC9 in het bijzijn van leden van de band CC9 (Bas, Igor, John, Paul, Rob, Wilmar), de Oekraïense zangeres Nadiia, vertegenwoordigers van NCCS (Maya Hugenholtz, Ans Gussinklo, Evelyn Bliek), de voorzitter van de Ojén International Residents Association (Maria Martin) en vertegenwoordigers van Maydan Malaga (Maryana Kasiv, Volodymyr Hutei).

Namens de organisatoren en de ontvangers van de opbrengst danken wij nogmaals iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit concert (CC9, NCCS, OIRA, Restaurant “La Sierra”, alle deelnemers en alle sponsoren – waaronder Hugo Investing en de Nederlandse Evangelische Gemeente).

 

 

                                                                                                             

Bevrijdingsdag-inloopborrel

Collage van de drukbezochte inloopborrel op 5 mei, met een optreden van onze huisband CC9.

 

                                                                                                             

Koningsdag 27 april 2023

Het was een zeer geslaagde Koningsdagviering bij Restaurante la Sierra in het Cerrado del Águila Golf and Resort (we hebben heel veel reacties ontvangen van deelnemers en tot nu toe alleen maar positieve)

 

                                                                                                             

Ontmoeting met de nieuwe Nederlandse Ambassadeur 

 

 

Het bestuur ontving een uitnodiging van Honorair Consul Frank Buster om kennis te maken met de nieuwe Nederlandse Ambassadeur voor Spanje, Roel Nieuwenkamp. Onder het genot van een lunch heeft dit plaatsgevonden op vrijdag 14 april bij Restaurante La Mar Salá te Fuengirola. Namens de NCCS waren aanwezig Wilmar Bliek, Henk Flederus en Joyce van Boeckel. Tevens waren van de Nederlandse school Parasol in Torremolinos aanwezig Hester Zigtema, Maddy Kools en Sergio Effendi.
Na een voorstelronde werd er geanimeerd gesproken over diverse onderwerpen. Zoals wat de NCCS organiseert en wil/kan betekenen voor de leden en wat de Nederlandse school betekent voor de diverse nationaliteiten aan de Costa del Sol. Op de vraag van de ambassadeur of er nog zaken waren die aandacht verdienen van de ambassade hebben we de wens geuit om vaker dan één maal per jaar de mogelijkheid te krijgen aan de Costa del Sol paspoorten aan te vragen en te vernieuwen. De Ambassadeur toonde zich zeer geïnteresseerd in wat er aan de Costa del Sol leeft onder de Nederlanders. Hij wil zeker de bezienswaardigheden van onze regio in de toekomst gaan ontdekken.
Het was een uitermate prettige lunch en de Ambassadeur gaf aan dat hij van plan is vaker tijd te maken om dit soort bezoeken aan de gebieden waar de Nederlanders wonen en werken af te leggen.

                                                                                                             

Oekraïne benefietconcert 24 februari 2023

                                                                                                             

Bridgetoernooi 10 februari 2023

                                                                                                             

Nieuwjaarslunch 15 januari 2023

     

                                                                                                             

Nieuwjaarsduik 2023

Als wij ´Nederlanders´ denken aan de Nieuwjaarsduik dan komen er beelden op van kleumende mensen in badpak en op het hoofd een oranje Unox muts. Met een luchttemperatuur van ruim 20°c is het zeker niet koud, maar dat verandert als je de zee bij Cabopina in gaat. Een watertemperatuur van gemiddeld 16°c is op zijn zachts gezegd verfrissend. Koud genoeg om direct wakker te worden na een korte nacht met (te veel) drankjes en hapjes. Negen zwemmers van de NCCS en de Wandelclub hebben deelgenomen aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari op het strand van Cabopino. De aanmoedigingen door ongeveer 30 supporters maakte er een gezellig feest van. Na de duik was er voor iedereen een glas Cava en kon er gezamenlijk getoost worden op het nieuwe jaar.

       

                                                                                                                                         Kerstlunches 2022

                         Kerstlunch Elviria bij Pura Sangre in La Cala de Mijas

Kerstlunch Algarrobo Costa bij restaurant Picoteo

Kerstbrunch Torremolinos bij Brasserie Casa Beense, La Carihuela

                                                   Collage Sinterklaas-inloopborrel 2 december 2022

                                                   Impressie puzzelrit 15/16 oktober 2022 

                                                   Impressie Leidens Ontzet lunch NCCS d.d.  oktober 2022 bij The Launch in Torremolinos

                                                                        Wij bedanken Marianne Groeneveld voor haar bemoeienis bij de organisatie van dit evenement dit jaar. Het was een gezellige

                                                                middag en het eten en drinken waren prima.

Impressie inloopborrel NCCS d.d. 2 september 2022

Indische rijsttafel 21 augustus 2022

bij The Family Bar in Fuengirola

We kunnen weer terugkijken op onze jaarlijks terugkerende Indische rijsttafel. The Family Bar was op de geijkte datum (15 augustus, de bevrijding van Nederlands-Indië, 15 augustus 1945) gesloten. Het bestuur heeft daarom dit evenement een aantal dagen verplaatst naar zondag 21 augustus. Voor de deelnemers was dit gelukkig geen bezwaar.

Na het welkomstwoord van onze voorzitter Wilmar, konden de 57 deelnemers zich tegoed doen aan de voorgeschotelde gerechten welke chef-kok Iris samen met haar keukenbrigade voor ons hadden bereid. Het was weer heerlijk!

Ook de complimenten voor het personeel van The Family Bar. Mede door het warme weer moest er flink doorgewerkt worden om de vochtigheidsgraad bij de mensen op peil te houden. De service was als vanouds uitstekend, waarvoor dank!

Al met al weer een geslaagd evenement.