Verslag en/of foto's evenementen lopend jaar en vorig jaar

                                                                                                             

Nieuwjaarslunch bij IPV Palace & Spa op 14 januari 2024

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsduik 1 januari 2024

Er was dit jaar wat meer ruchtbaarheid gegeven aan de door de “wandelvrienden” georganiseerde Nieuwjaarsduik dan andere jaren en dat was te merken.

Het was een gemêleerd gezelschap daar op het strand van Cabopino. Natuurlijk een aantal wandelvrienden, diverse leden van de NCCS en een paar kinderen en kleinkinderen die op dat moment bij opa en oma op bezoek waren én laten we de hondjes niet vergeten. Die deden ook enthousiast mee.

Er waren zestien deelnemers in zwemkleding, maar er waren zeker nog 30 supporters aanwezig om ze aan te moedigen. Het was dit jaar niet echt een uitdaging, want de zon scheen volop, maar door de hoge buitentemperatuur van meer dan 20 graden, voelde het zeewater wel behoorlijk koud aan, dus toch een verfrissende start van het nieuwe jaar.

Er stond de deelnemers en hun supporters na de duik nog een leuke verrassing te wachten. Er was voor iedereen een glaasje cava en een heerlijke, diezelfde ochtend nog gebakken oliebol.

Toen ik Nieuwjaars ochtend wakker werd, had ik me liever nog een keer omgedraaid, maar wat ben ik blij, dat ik toch gegaan ben. De duik was heerlijk en het was zó gezellig, dus volgend jaar zeker weer en dan met hopelijk nog meer enthousiaste deelnemers.

FELIZ AÑO NUEVO

Annelies Koestering

                                                                                                             

Marbella 4 Days Walking 2023

 

                                                                                                             

Leidens Ontzet 3 oktober 2023

 

                                                                                                             

Inloopborrel 1 september 2023

 

 

Indische rijsttafel op 15 augustus 2023 bij The Family Bar te Fuengirola

We hadden weer een zeer geslaagde herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indië met een Indische rijsttafel en een korte bijdrage van ons bestuurslid André van Veen met een toepasselijk gedicht.
Er waren dit jaar 41 deelnemers en iedereen was zeer te spreken over kwaliteit en kwantiteit van de rijsttafel en de gezellige middag. 
Ook de complimenten voor het personeel van The Family Bar. De service was als vanouds uitstekend, waarvoor dank!

                                                                                                             

Inloopborrel 7 juli 2023

 

                                                                                                             

Overdracht opbrengst Benefietconcert Oekraïne

Op woensdag 24 mei is de opbrengst van het Benefietconcert voor Oekraïne overgedragen aan vertegenwoordigers van “Maydan Malaga”, de Asociación Ucraniana en Costa del Sol. Het totale bedrag dat het concert uiteindelijk heeft opgebracht, zijnde € 2.675,–, komt ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Irpin, een klein dorpje niet ver van Kiev. Hulpgoederen worden binnenkort met een busje van Maydan Malaga naar Irpin verscheept en lokaal onder de bevolking verdeeld.

Op de bijgaande foto overhandigt onze voorzitter Wilmar Bliek een symbolische cheque ter waarde van € 2.675,– aan Maryana Kasiv van Maydan Malaga. De overhandiging vond plaats in de oefenruimte van CC9 in het bijzijn van leden van de band CC9 (Bas, Igor, John, Paul, Rob, Wilmar), de Oekraïense zangeres Nadiia, vertegenwoordigers van NCCS (Maya Hugenholtz, Ans Gussinklo, Evelyn Bliek), de voorzitter van de Ojén International Residents Association (Maria Martin) en vertegenwoordigers van Maydan Malaga (Maryana Kasiv, Volodymyr Hutei).

Namens de organisatoren en de ontvangers van de opbrengst danken wij nogmaals iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit concert (CC9, NCCS, OIRA, Restaurant “La Sierra”, alle deelnemers en alle sponsoren – waaronder Hugo Investing en de Nederlandse Evangelische Gemeente).

 

 

                                                                                                             

Bevrijdingsdag-inloopborrel

Collage van de drukbezochte inloopborrel op 5 mei, met een optreden van onze huisband CC9.

 

                                                                                                             

Koningsdag 27 april 2023

Het was een zeer geslaagde Koningsdagviering bij Restaurante la Sierra in het Cerrado del Águila Golf and Resort (we hebben heel veel reacties ontvangen van deelnemers en tot nu toe alleen maar positieve)

 

                                                                                                             

Ontmoeting met de nieuwe Nederlandse Ambassadeur 

 

 

Het bestuur ontving een uitnodiging van Honorair Consul Frank Buster om kennis te maken met de nieuwe Nederlandse Ambassadeur voor Spanje, Roel Nieuwenkamp. Onder het genot van een lunch heeft dit plaatsgevonden op vrijdag 14 april bij Restaurante La Mar Salá te Fuengirola. Namens de NCCS waren aanwezig Wilmar Bliek, Henk Flederus en Joyce van Boeckel. Tevens waren van de Nederlandse school Parasol in Torremolinos aanwezig Hester Zigtema, Maddy Kools en Sergio Effendi.
Na een voorstelronde werd er geanimeerd gesproken over diverse onderwerpen. Zoals wat de NCCS organiseert en wil/kan betekenen voor de leden en wat de Nederlandse school betekent voor de diverse nationaliteiten aan de Costa del Sol. Op de vraag van de ambassadeur of er nog zaken waren die aandacht verdienen van de ambassade hebben we de wens geuit om vaker dan één maal per jaar de mogelijkheid te krijgen aan de Costa del Sol paspoorten aan te vragen en te vernieuwen. De Ambassadeur toonde zich zeer geïnteresseerd in wat er aan de Costa del Sol leeft onder de Nederlanders. Hij wil zeker de bezienswaardigheden van onze regio in de toekomst gaan ontdekken.
Het was een uitermate prettige lunch en de Ambassadeur gaf aan dat hij van plan is vaker tijd te maken om dit soort bezoeken aan de gebieden waar de Nederlanders wonen en werken af te leggen.

                                                                                                             

Oekraïne benefietconcert 24 februari 2023

                                                                                                             

Bridgetoernooi 10 februari 2023

                                                                                                             

Nieuwjaarslunch 15 januari 2023

     

                                                                                                             

Nieuwjaarsduik 2023

Als wij ´Nederlanders´ denken aan de Nieuwjaarsduik dan komen er beelden op van kleumende mensen in badpak en op het hoofd een oranje Unox muts. Met een luchttemperatuur van ruim 20°c is het zeker niet koud, maar dat verandert als je de zee bij Cabopina in gaat. Een watertemperatuur van gemiddeld 16°c is op zijn zachts gezegd verfrissend. Koud genoeg om direct wakker te worden na een korte nacht met (te veel) drankjes en hapjes. Negen zwemmers van de NCCS en de Wandelclub hebben deelgenomen aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari op het strand van Cabopino. De aanmoedigingen door ongeveer 30 supporters maakte er een gezellig feest van. Na de duik was er voor iedereen een glas Cava en kon er gezamenlijk getoost worden op het nieuwe jaar.

       

                                                                                                                                         Kerstlunches 2022

                         Kerstlunch Elviria bij Pura Sangre in La Cala de Mijas

Kerstlunch Algarrobo Costa bij restaurant Picoteo

Kerstbrunch Torremolinos bij Brasserie Casa Beense, La Carihuela

                                                   Collage Sinterklaas-inloopborrel 2 december 2022

                                                   Impressie puzzelrit 15/16 oktober 2022 

                                                   Impressie Leidens Ontzet lunch NCCS d.d.  oktober 2022 bij The Launch in Torremolinos

                                                                        Wij bedanken Marianne Groeneveld voor haar bemoeienis bij de organisatie van dit evenement dit jaar. Het was een gezellige

                                                                middag en het eten en drinken waren prima.

Impressie inloopborrel NCCS d.d. 2 september 2022

Indische rijsttafel 21 augustus 2022

bij The Family Bar in Fuengirola

We kunnen weer terugkijken op onze jaarlijks terugkerende Indische rijsttafel. The Family Bar was op de geijkte datum (15 augustus, de bevrijding van Nederlands-Indië, 15 augustus 1945) gesloten. Het bestuur heeft daarom dit evenement een aantal dagen verplaatst naar zondag 21 augustus. Voor de deelnemers was dit gelukkig geen bezwaar.

Na het welkomstwoord van onze voorzitter Wilmar, konden de 57 deelnemers zich tegoed doen aan de voorgeschotelde gerechten welke chef-kok Iris samen met haar keukenbrigade voor ons hadden bereid. Het was weer heerlijk!

Ook de complimenten voor het personeel van The Family Bar. Mede door het warme weer moest er flink doorgewerkt worden om de vochtigheidsgraad bij de mensen op peil te houden. De service was als vanouds uitstekend, waarvoor dank!

Al met al weer een geslaagd evenement.

 

Haring inloopborrel 1 juli 2022

De inloopborrel op 1 juli was een groot succes. Maar liefst 70 leden zijn gekomen en hebben genoten van de haring of tapa en natuurlijk van Bas, onze muzikant. Hij bracht weer heerlijke muziek ten gehore. Van Hugo Investing, welke de haring sponsorden, waren Kaspar Huijsman en Taco te Gussinklo aanwezig. Nogmaals dank voor de sponsoring van de haring.

Gesponsord door :

Verslag inloopborrel NCCS d.d. 3 juni 2022

Het bonte gezelschap dat die vrijdagavond klokke zes op kwam draven werd door gastheer Rien De Zoete hartelijk verwelkomd. In zijn speech verheugde Rien zich over de grote opkomst en hij wenste ons een fijne borrel toe. En dat was niet zo moeilijk, want Bas Duynstee stond al te popelen om ons met zang en gitaarmuziek te verwennen. Als zijn rappe vingers de snaren beroeren in een wat hoger tempo dan normaal, gebeurt er iets bijzonders; zijn stem slaat een octaaf over en uit zijn mond komen dan de klanken van een hitsige flamencozanger die zijn vriendin mist. Het is dus niet alleen blues of rock, maar ook deze Spaanse folklore beheerst onze Bas volledig. Al snel kreeg hij steun van voorzitter Wilmar, die met een sterk gekrompen gitaar (de ukelele), de mondharmonica en een door roken en drinken gerauwde stem de liederen van Bas completeerde. Het is een kwiek stel, de moeite van en aanhoren en kijken waard. De mannen zijn getrouwd met buitengewoon goede keukenprinsessen en dat zie je direct; in goed Nederlands heet dat: een embonpoint! Zolang de gitaar ervoor hangt valt het niet zo op, maar de ukelele, noch de mondharmonica kunnen die herenrijkdom verhullen. Het dankbare publiek beloonde de artiesten steeds met een gul applaus. Mede dankzij de muzikale omlijsting werd het een geslaagde bijeenkomst en de dankbare NCCS-leden vertrokken bij het schemeren om ergens te gaan dineren.

Peter Langendam

 

Wandeltocht door Málaga 18 mei 2022

Dinsdag 18 mei was een uitgelezen dag voor deze puzzeltocht In de stad was het in de morgen nog koel genoeg om te wandelen en te puzzelen en in de middag toen het echt warm werd zaten we gelukkig koel in het restaurant. We gingen helemaal georganiseerd ernaartoe en wij stapten op in Benalmádena. Daarna naar Torremolinos waar Frandalucia een hele groep Nederlanders enthousiast had weten te krijgen voor deze dag. Voor sommigen was het zelfs een kennismaking met Málaga.

In totaal waren we met 39 enthousiastelingen om te puzzelen maar natuurlijk was het eerst tijd voor een kopje koffie met iets lekkers erbij. Daarna werden we in 11 groepjes verdeeld en konden we van start met de 50 vragen.

De eerste vraag over de vrouw die het loterijkantoor beschermt wisten wij als enige niet te vinden, zo bleek later. Samen met onze medepuzzelaars Marianne en Kim vervolgden we onze weg.  We gingen ervoor want iedere vraag werd serieus bekeken, ook met de nodige argwaan of het toch geen strikvraag was. We liepen door de markthal, door de straatjes en zagen prachtige pleintjes, mooie kunstwerken en wandschilderingen. De acrobaten boven ons hoofd hadden we nog nooit opgemerkt. Ook bleek dat er twee Mango winkels waren en dat zette sommigen weer op een verkeerd spoor. Wij liepen vast bij een pyramide en konden maar niet bedenken waar we die ooit eerder gezien hadden. Een behulpzame agent hielp ons weer op weg. Bij de vraag over de beste klant bij orenwinkel had Francis aangegeven dat als er vragen kwamen het antwoord Antonio Banderas zou zijn en velen hadden dat braaf ingevuld. Het bleek echter Francis zelf te zijn. Er zaten veel makkelijke vragen bij, een paar moeilijke en een paar instinkers. Als je vervroegd een terrasje wilde pikken was dat ook prima en had je kans op de poedelprijs.

Bij de maaltijd was er ruime keus en als afsluiting was er de prijsuitreiking met leuke prijsjes uit Málaga zelf. Het bleek dat we het niet slecht hadden gedaan en na het fotomoment en ook nadat we onze medepuzzelaars bedankt hadden, gingen we tevreden huiswaarts.

Gilles en Lenneke Straijer

 

Koningsdag 27 april 2022