(+34) 952 473 545 info@nccs.es

Recente Activiteiten

Koningsdag 2019 – Mama’s Bakery in El Rosario

Enkele indrukken van Koningsdag 2019 bij Mama’s Bakery, El Rosario.

ALGEMENE LEDEN VERGADERING 2019 – ZATERDAG 16 MAART.

Op zaterdag 16 maart werd de ALV (Algemene Ledenvergadering) van de NCCS gehouden in restaurant Finca Los Caballeros te Benalmádena. Bij de eerste oproep om 10.30 uur was het nog niet overdreven druk (de meeste leden die waren gekomen zaten buiten op het terras nog lekker koffie te drinken) maar bij tweede oproep  11.00 uur had toch een kleine 10% van onze leden de moeite genomen een plekje in de zaal te veroveren.

De vergadering werd geopend door de voorzitter Wilmar Bliek die o.a. aandacht besteedde aan de groei van het aantal betalende leden, vertrokken en overleden leden, de leeftijdsopbouw van ons ledenbestand en aan de noodzaak van verjonging binnen het ledenbestand. Verder bedankte hij iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van de club over het afgelopen jaar. Hierna presenteerden de secretaris, de penningmeester en de kascommissie  hun rapporten over 2018 die allemaal met algemene stemmen door de vergadering werden goedgekeurd. Joyce van Boeckel (op de foto geheel rechts) werd, ook met algemene stemmen, toegevoegd aan het bestuur. De voorzitter van het lustrum committee, Saskia Klomp, vertelde kort wat de plannen zijn voor de viering van het 40-jarige bestaan van de club in oktober van dit jaar. Daarna kwamen er vanuit de zaal wat vragen en de nodige suggesties die door het bestuur of werden geaccepteerd of in beraad werden gehouden.

Om kwart over twaalf sloot de voorzitter de vergadering en de aanwezigen werden uitgenodigd voor een drankje op het zonovergoten terras.

De notulen zullen zo spoedig mogelijk op de website worden geplaatst. 

EXCURSIE FINCA 3 MARIA’S – DINSDAG 12 MAART.

Helaas hebben we geen verslag of foto’s van deze laatste excursie van Francis voor dit seizoen. Als u erbij was en er wat over wilt publiceren dan opsturen naar info@nccs.es 

INLOOPBORREL VRIJDAG 1 MAART 2019.

Euforisch, dat is het juiste woord. Een extreem gevoel van vreugde.

Het was natuurlijk een heel besluit om de inloopborrel na een aantal jaren Finca los Caballeros te verplaatsen naar een andere locatie maar na het eclatante succes van de Nieuwjaarsbijeenkomst bij Valparaiso is onze voorzitter Wilmar in gesprek gegaan met eigenaar Rafaël  van Valparaiso of er mogelijkheden zouden zijn om ook onze maandelijkse inloopborrel aldaar te organiseren.

Nu, dat is gelukt ! Valparaiso heeft speciaal voor de NCCS de prijzen van de drankjes aangepast, mooie aankleding van de tafels verzorgd, met op die tafels een tapaatje en easy listening muziek geregeld. Na zo´n verandering is het natuurlijk afwachten wat onze leden hiervan denken en of zij het enthousiasme van het bestuur zouden delen.

Wij (het bestuur) hoopten/verwachtten zo´n 40 à 50 leden……maar het bleken er bijna honderd te zijn ! Toen onze voorzitter binnenkwam iets na zes uur viel z’n mond open van verbazing: er waren toen al ruim 80 leden en het personeel van Valparaiso liep extra tafels en stoelen  aan te slepen. Maar dat is bij Valparaiso geen probleem: Je wordt daar echt als een koning/in behandeld. Het begint al nog voor je een stap binnen hebt  gezet: je stapt voor de deur uit de auto en die wordt keurig voor je geparkeerd door de valet. En bij vertrek aan het eind van de avond krijgen alle dames een mooie rode roos mee als herinnering aan een geweldige avond.

De muziek van de huis-muzikant Juan was prima; niet te hard zodat iedereen met elkaar kon praten. Na een uurtje kwamen er intermezzo´s van Wilmar, Felisindo, Aad en John, een Ierse zanger. Die gingen gezellig door tot een uurtje of negen ….. Daarna is er een vrij grote groep blijven eten in het restaurant. Uw bestuur gaat nog eens praten met de eigenaar van Valparaiso om te kijken of we ook hier niet een mooie deal kunnen krijgen …

Een heel mooie inloopborrel om op terug te kijken en voor herhaling vatbaar. Hopelijk tot ziens 5 april bij de volgende inloopborrel, wellicht op dezelfde locatie, zie hiervoor de volgende Nieuwsbrief.

Met dank aan een ieder die aanwezig was, aan voorzitter Wilmar en niet te vergeten zijn charmante echtgenote Evelyn om dit alles voor elkaar te hebben gekregen…..chapeau !

Bijdrage text en foto’s: Jeani Hoftijzer

DAGEXCURSIE SIERRA NEVADA DONDERDAG 21 FEBRUARI.

Gisteren heb ik deelgenomen aan de dagtocht naar de Sierra Nevada onder de voortreffelijke leiding van FrancisVersteeg. Ik citeer haar website; “Een inmiddels mooie jaarlijkse traditie! We nemen deze keer de prachtige weg langs het forellendorp Riofrío waar we een koffiestop zullen houden. We laten de stad Granada “links liggen”en stijgen in een klein half uur van 800 naar 2200 meter over de hoogste autobaan van Europa dwars door het natuurpark van de unieke Sierra Nevada. Aangekomen in het dorp Pradollano kunt u kiezen of u de kabelbaan naar het 2700 meter hoge plateau Borrequiles wilt nemen en daar op een terras midden tussen alle wintersporters wilt zitten of gewoon gezellig in het dorp wilt blijven. Een stuk wandelen behoort ook tot de mogelijkheden! Deze keer bent u zelf vrij om te lunchen waar u wilt, er zijn genoeg mogelijkheden om tegen normale prijzen lekker te eten. Terug rijden we via een andere route naar huis.”

Deze tocht heeft mij nu – na het verorberen van vier forellen uit Riofrio – geïnspireerd tot het vervaardigen van een nieuw werkstuk met de naam “Het Licht op Granada”.

Bijdrage text, foto’s en YouTube film: John van der Heyden

U kunt het videoverslag bekijken door te klikken op de link dagtocht naar de Sierra Nevada

INLOOPBORREL VRIJDAG 1 FEBRUARI.

De 1e inloopborrel van 2019 !

Je zou zo denken dat na de Nieuwjaarsbijeenkomst van 13 januari, waarbij zo´n 180 leden aanwezig waren, en daarna 29 januari een door Marianne Groeneveld tussentijds georganiseerde lunch bij Gran Mundo in Torremolinos, met 28 deelnemers, iedereen elkaar wel even genoeg had gezien voorlopig. Maar nee hoor….ook bij deze 1e inloopborrel van 2019 hadden er toch een redelijk aantal leden zin om elkaar weer te ontmoeten. Ik heb ze niet geteld…..maar zo’n 45 mensen waren er toch zeker.

Onze huistroubadour Bas Duynstee was op verzoek aanwezig, maar zo leuk…..één van onze beroemde leden, Aad Klaris, gaf spontaan een gastoptreden samen met Bas……”Het is moeilijk bescheiden te blijven”. En het kon niet op: ook Sindo melde zich om een paar nummers met Bas te spelen. Hartelijk dank daarvoor: een Spaans element binnen de club is natuurlijk meer dan welkom. De Latino klanken zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen waarbij vooral de dames zich lieten zien.

De officiële inloopborrel was om half negen afgelopen maar daarna, helemaal “into the music”, hebben we met een groepje nog bijna twee uur wat nageborreld en met begeleiding van Wilmar en Bas op gitaar liedjes gezongen van Jaap Fischer, Robert Long, Jaques Brel, Bob Dylan, de Eagles ….. een mooi internationaal repertoire van nummers die bijna iedereen mee kon zingen ….. heel gezellig. 

Kortom, voor herhaling vatbaar, hopelijk tot ziens 1 maart bij de volgende inloopborrel, wellicht op een nieuwe locatie, zie hiervoor de Nieuwsbrief. En als u nog nooit geweest bent wordt het tijd ook eens langs te komen op zo’n inloopborrel op de eerste vrijdag van de maand.

Bijdrage text en foto’s: Jeani Hoftijzer

NIEUWJAARSBRIDGE ZATERDAG 26 JANUARI.

Op zaterdag 26 januari hadden we het nieuwjaarsbridge-toernooi dat weer werd gehouden bij Finca Los Caballeros in Benalmádena. 56 bridgers van de NCCS en verschillende bridgeclubs aan de Costa del Sol (o.a. Senang, Mucho Gusto en Sans Rancune) hadden zich opgegeven. Er werd gestreden in twee divisies/lijnen (A en B) om mooie prijzen die door onze vicevoorzitter Henk Flederus waren uitgezocht.

NIEUWJAARSBIJEENKOMST ZONDAG 13 JANUARI.

Op zondag 13 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de NCCS plaats. Er was voor een nieuwe lokatie gekozen: Restaurant Valparaiso. Ctra. Mijas-Fuengirola, Km 14, 29650 Mijas. Over een paar dagen ziet u hier een verslag van deze succesvolle bijeenkomst met vele foto’s en misschien wat videotjes. 

KERSTLUNCHES WOENSDAG 26 DECEMBER / NIEUWJAARSLUNCH 6 JANUARI.

Op 2e kerstdag, woensdag 26 december, werd er op diverse locaties langs de Costa del Sol door onze lieve gastvrouwen weer de jaarlijkse kerstlunch georganiseerd. Alleen in Torre del Mar was het een nieuwjaarslunch. Graag wil het bestuur een korte beschrijving van deze activiteiten met mooie foto’s voor op de website. Was u er bij ?? Stuur dan even een mooi verhaaltje. 

INLOOPBORREL VRIJDAG 2 NOVEMBER.

Ook tijdens de eerste inloopborrel die dit jaar binnen moest worden gehouden was het weer heerlijk druk. Meer dan 80 leden en introducees kwamen genieten van een optreden van zangeres Ria Kramer. Ria is een geweldige entertainer met een uitgebreid repertoire die veel dansliefhebbers naar de vloer lokte. En omdat heel veel leden nog helemaal geen zin hadden naar huis te gaan om acht uur is ze nog maar een half uurtje door gegaan. Hieronder een aantal foto’s die een goede indruk geven van de atmosfeer tijdens zo’n maandelijkse inloopborrel. Als u nog nooit geweest bent wordt het tijd ook eens langs te komen bij Finca Los Caballeros in Benalmádena op de eerste vrijdag van de maand.

KERSTEXCURSIE WOENSDAG 19 DECEMBER.

In samenwerking met Frandalucia organiseerde de Club een kerstexcursie door het prachtige binnenland van de provincie Málaga met aan het einde een bezoek aan de prachtig verlichte stad zelf. Graag wil het bestuur een korte beschrijving van deze dag met mooie foto’s voor op de website. Was u er bij ?? Stuur dan even een mooi verhaaltje. 

INLOOPBORREL VRIJDAG 7 DECEMBER.

Deze vrijdag waren ruim 50 leden afgekomen op de inloopborrel bij Finca Los Caballeros in Benalmádena. De muziek werd verzorgd door onze troubadour Bas Duynstee die van geen ophouden wist: om half negen waren er nog steeds gasten en stond Bas nog te spelen. Het was weer ouderwets gezellig en complimenten alom voor de organisatie. Een klein groepje bleef tenslotte achter om wat van de BBQ te bestellen en een heerlijk hapje te nuttigen. 

CHINESE/CANTONESE LUNCH VRIJDAG 16 NOVEMBER.

Hebt u mee gedaan met deze door Marianne Groeneveld georganiseerde Chinese/Cantonese lunch en hebt u daar wat leuke foto’s gemaakt die geschikt zijn voor onze website ?? Dan zou het geweldig zijn als u een kort verhaaltje zou kunnen schrijven en wat foto’s zou kunnen opsturen naar: voorzitter@nccs.es

EXCURSIE CÓRDOBA – WOENSDAG 31 OKTOBER.

Bent u mee geweest met deze mooie excursie naar Córdoba van Frandalucia in samenwerking met de NCCS en hebt u wat leuke foto’s voor onze website ?? Dan zou het geweldig zijn als u hier een kort verhaaltje over zou kunnen schrijven en wat foto’s zou kunnen opsturen naar: voorzitter@nccs.es

AUTOPUZZELRIT ZONDAG 21 OKTOBER.

Op zondag 21 oktober hadden we weer een autopuzzelrit. Een dag uitgesteld i.v.m. de weersvoorspelling en dat was maar goed ook: op zaterdag hebben Koos, Gerda en Gina de route nog “even” gereden en het weer was bar en boos. Ook hebben ze een klein stukje moeten schrappen en voor dat gedeelte een omleiding moeten invoegen.

Maar zondag was het prima weer, althans daar waar de puzzelrit werd verreden. Het sleeeeeeeee#echte weer was nu een stuk westelijker in Coin, Ronda en Sevilla. Vooral in Ronda was het heel slecht en was er veel overlast en schade aan o.a. de arabische baden. Heel zonde.

Maar zoals gezegd: bij ons was het droog. Om half negen was het verzamelen in Hotel El Corte in Casabermeja waar onder het genot van een kopje koffie de teams zaten te wachten op hetgeen de organisatie voor hen in petto had. Tegen negenen waren alle teams aanwezig en heette onze voorzitter Wilmar iedereen van harte welkom. Met de nadruk op voorzichtig, gezellig, ontspannen en nogmaals voorzichtig gaf hij het woord aan de organisatoren: Koos, Gerda en Gina. Die gaven een aantal instructies en deelden de mappen met routebeschrijving, vragen, antwoordenlijsten en ontsnappingsenveloppe aan de verschillende teams uit die een voor een op weg gingen.

Het werd een mooie en interessante tocht in het gebied aan de noordzijde van de bergketen tussen Malaga en Nerja door delen van de provincies Malaga en Granada, maar voornamelijk door Axarquia. Met een lijst van 78 vragen over het gedeelte van Spanje waar we door reden, over bezienswaardigheden onderweg en een aantal strikvragen om je wakker te houden. We reden door een mooi gedeelte van de twee provincies, door pittoreske plaatsjes, prachtig landschap en langs interessante bezienswaardigheden. Na een goede drie uur rijden was er een “koffie en tapa’s” stop waar iedereen even kon bijkomen en daarna weer door over nog meer kronkelwegen en nog meer vragen naar het einde bij hotel El Corte.

En terwijl de deelnemers genoten van een glaasje wijn of anderzijds en later van het uitgebreide diner zat de organisatie antwoordlijsten te controleren en punten te geven. Van de deelnemende teams deden de damesteams het duidelijk beter dan de heren: de eerste en tweede plaats en de leukste team-naam waren allemaal voor damesteams. De uitslag was als volgt:

1e prijs: De Spicy Speur Girls       2e prijs:  P3 PuzzelPitsPoezen      3e prijs:  Los Luchadores       Poedelprijs:   Jut en Juul     Meest originele team-naam:  De Juffertjes.

Rond negen uur was het allemaal gedaan en konden we richting huis. Het was een geslaagde dag maar volgend jaar maken we er toch maar weer lekker twee dagen van zodat we geen BOB’s nodig hebben en we na afloop allemaal een lekker glaasje wijn kunnen drinken en nog even kunnen dansen. Met dank aan Gerda, Gina en Koos en we kijken al uit naar volgend jaar als de Spicy Speur Girls met hulp van Nenno de rit gaan organiseren.

Text en foto’s: WB

De winnaars van de autopuzzelrit waren de “Spicy Speur Girls”. Vol trots toont Ankie de Ronald Blankenstein trofee aan de overige deelnemers.

Een aantal fotootjes onderweg van opdrachten, aanwijzingen, papierwerk, leidinggeven enz. enz.

De rit zit erop. Een aantal teams zitten even na te praten en te ontspannen met een drankje op het terras van restaurant El Cruce in Trapiche (iets ten noorden van Velez-Malaga) terwijl de organisatoren druk aan het nakijken zijn hoe de deelnemers het ervan af hebben gebracht.

En terwijl alle teams lekker zaten te smikkelen en te smullen waren Koos, Gerda en Gina nog steeds antwoordlijsten aan het controleren, te wikken en te wegen of een bepaald antwoord nu wel of niet goed gerekend moest worden en punten aan het tellen. En lekker eten ?? Daar hadden zij geen tijd voor.

De tweede prijs was ook voor een damesteam: P3 – De PuzzelPitsPoezen.

En de derde plaats was voor team Los Luchadores

De prijs voor de meest originele team-naam gaat naar “De Juffertjes” mede omdat ze als enig team in aangepaste kleding verschenen …..

INLOOPBORREL VRIJDAG 5 OKTOBER.

Soms heb je van die dagen dat alles mis lijkt te gaan. Maar gelukkig zijn er ook heel wat dagen dat je alle geluk van de wereld blijkt te hebben, zoals vandaag 5 oktober 2018. Weer de 1e vrijdag van de maand, dus tijd voor de maandelijkse NCCS inloopborrel, het geluk spatte er vanaf. Voorzitter Wilmar Bliek had beloofd op te treden met zijn band CC9 en we hoopten als bestuur dat veel leden aanwezig zouden zijn. Nu…..het waren er veel ! Bijna 80 leden waren naar Finca Los Caballeros gekomen om te genieten van de band en van de sfeer. En zowel de muziek als de sfeer was geweldig! Zó geweldig dat we weer 5 nieuwe leden konden verwelkomen op deze bijeenkomst. Het was als een samenzijn van één grote gezellige familie die het goed met elkaar kon vinden. Er werd gedanst, beter gezegd geswingd, de band speelde de sterren van de hemel, en dan gaan de voetjes als vanzelf van de vloer. Rondlopend langs de tafels hoorde je alleen positieve geluiden. De bediening kon het in het begin van de avond niet aan (ook zij werden verrast door de hoge opkomst), maar na een oproep van Wilmar besefte een ieder ook handen en voeten te hebben en spoedde menigeen zich naar de bar. Later kwam er gelukkig versterking van personeel. En de barbecue na het optreden van de band (Wilmar: “Moeten we nu al stoppen ?” Hij is niet te stoppen !!!), was ook perfect verzorgd. Mooie en lekkere presentatie van vlees, salade, gamba´s en patat frites. Samengevat: allereerst door het optreden van de band CC9 en als tweede door de komst van zo veel leden hebben we weer een geweldige middag/avond kunnen organiseren, waarvoor hartelijk dank aan CC9 en natuurlijk aan onze aanwezige leden. Een geweldig begin van het nieuwe seizoen, deze avond en Leidens Ontzet twee dagen eerder. Op de volgende inloopborrel, vrijdag 2 november, met optreden van Ria Kramer bent u van harte uitgenodigd en hopen we op weer een grote opkomst. Text, foto’s en video’s: Jeani

LEIDENS ONTZET – WOENSDAG 3 OKTOBER.

Op woensdag 3 oktober vierden we weer ons traditionele “Leidens Ontzet” in the Caribbean in Torremolinos. We begonnen om 13.30 uur en de aanwezige leden van de NCCS herdachten even de bevrijding van Leiden door de Watergeuzen op 3 oktober 1574, aan het begin van de tachtigjarige oorlog met de Spanjaarden. Hoe zou Hertog Valdez, genaamd “de IJzeren Hertog”, dat gevonden hebben? Onze gastvrouw in the Caribbean Bar is Marianne Groeneveld. Wilmar, de voorzitter van de NCCS, bedankt Marianne voor haar inzet: ook dit jaar heeft zij het weer mogelijk gemaakt dat we dit met z’n allen gezellig kunnen vieren. Wanneer alle leden en introducees een zitplaats hebben gevonden, wordt iedereen door de gastvrouw Marianne van harte welkom geheten. Zij vertelt waarom “Leidens Ontzet” door ons wordt gevierd. Voor haar is het een klein stukje persoonlijke geschiedenis want haar “roots” liggen in Leiden. Even wat geschiedenis: Zes jaar na het begin van de tachtigjarige oorlog wordt Leiden, na een belegering van bijna een jaar, op 3 oktober 1574 ontzet door de Watergeuzen. Op die ochtend varen de Geuzen over de Vliet het ontzette Leiden binnen met wittebrood, haring en hutspot en dat was de redding voor de uitgehongerde bevolking. De bevrijding van Leiden was een morele opsteker voor het leger van de prinsen van Oranje een aantal maanden na de desastreus verlopen slag op de Mookerheide. Velen zien de bevrijding van Leiden als een ommekeer in de tachtigjarige oorlog (die daarna nog wel 74 jaar zou duren) en daarom herdenken we het nog ieder jaar. De bediening komt vragen wat alle leden willen eten, wittebrood met haring of toch liever een kroket, gevolgd door hutspot met klapstuk of met een gehaktbal. Nog iets te drinken? Iedereen geeft zijn bestelling door en daarna vangt de lunch aan. Het voorafje, kroket of haring, daarna de hutspot met variatie, de bal of de klapstuk. Alle aanwezigen hebben het naar hun zin, iedereen zit gezellig te smikkelen en te praten. Het personeel van de Caribbean heeft goed zijn best gedaan: het smaakt allemaal uitstekend. Tegen een uur of vier bedankt Marianne iedereen voor hun gezellige aanwezigheid. Het personeel van de Bar wordt hartelijk bedankt voor de uitstekende maaltijd en voor het feit dat de Caribbean weer de gelegenheid heeft geboden deze herdenking daar te vieren. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Wilmar neemt nog even het woord: Marianne wordt nogmaals bedankt voor haar goed georganiseerde lunch. Verder wijst hij op aankomende vrijdag, de inloopborrel in restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Deze avond wordt iets bijzonders want de muziek wordt verzorgd door CC9. Dat betekent lekker swingen! Verder is er een BBQ dus iedereen kan wat lekkers bestellen. Een bijdrage van Saskia

INLOOPBORREL VRIJDAG 7 SEPTEMBER.

Het was gelukkig weer prachtig weer en gezellig toeven op het vernieuwde terras van restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. De voorzitter was heel tevreden want we hadden toch weer ruim 40 deelnemers en dat terwijl nog veel leden van het mooie weer in Nederland zaten te genieten. De muziek werd weer verzorgd door Bas en dan weet je dat het goed is. Hieronder wat fotootjes die een indruk geven van de atmosfeer op deze vrijdag. De volgende inloopborrel, op 5 oktober, gaan we wat meer swingen. CC9, toch wel een beetje de NCCS huis-band, verzorgt dan de muziek en dat betekent hopelijk: voetjes van de vloer !!

ZOMERLUNCH – WOENSDAG 15 AUGUSTUS.

De zomerlunch is een oude jaarlijkse traditie die twee doelen dient: met elkaar van een gezellige en lekkere lunch genieten maar ook een gezamenlijke maaltijd ter ere van de bevrijding van voormalig Nederlands-Indië, dat destijds jarenlang bezet was door de Japanners. Ook dit jaar hebben we weer een, op voortreffelijk wijze door Martha van Straalen (met assistentie van Henk Flederus) geregelde, heel gezellige zomerlunch gehad. Op deze prachtige, zomerse augustusmiddag kwamen bijna veertig mensen bij elkaar om bovengenoemde verjaring te herdenken en om de zomer te vieren. De bijeenkomst werd gehouden in Fuengirola, in het restaurant Poco Loco, gelegen achter hotel Jabega. We hebben allemaal enorm genoten van een echt Indische maaltijd. Per vier personen kwamen er een stuk of zeven schaaltjes op tafel met diverse gerechtjes, vergezeld natuurlijk door rijst, nasi, bami en kroepoek. Het werd een gezellige middag. Helaas vertelde de eigenaresse na afloop dat ze binnenkort gaan sluiten. Het is blijkbaar te moeilijk om op deze locatie een goed draaiend restaurant te houden. Jammer voor alle liefhebbers van een goede Indische maaltijd! We wensen hen verder sterkte en veel succes in de toekomst.

INLOOPBORREL VRIJDAG 3 AUGUSTUS.

Het was weer prachtig weer en gezellig toeven op het vernieuwde terras van restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Saskia, die vorige maand voor de allereerste keer op de inloopborrel was gekomen, is intussen lid geworden van de NCCS en omdat ze vandaag jarig was kreeg ze van onze troubadour Bas en alle aanwezigen een aubade: Cumpleaños feliz !!  Jeani had bovendien voor een mooie bos bloemen gezorgd namens het bestuur. John van der Heijden heeft een lange video gemaakt van het optreden van Bas dat begint met een duet met Jeani !! Dank je wel John !! De file is te groot om hier op de website op te nemen maar hier is een copy-paste link naar YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=RHL3-aHJ7zE Zelfs hartje zomer hebben we toch iedere inloopborrel een kleine 50 deelnemers en waar de kwantiteit misschien niet optimaal is wordt dat dubbel en dwars gecompenseerd door de kwaliteit. Dus bent u hier aan de Costa en u hebt niets dringends omhanden op de eerste vrijdag van de maand, kom dan gezellig naar onze volgende inloopborrel. Doen !! Het begint zo langzamerhand ook een traditie te worden dat we met een grote groep na afloop gezellig ergens gaan eten. Deze keer met z’n dertienen bij “Restaurante la Ruta del Ibérico” in Torrequebrada. En ja, dan wordt het zo laat – wij waren pas om half één thuis …..

INLOOPBORREL VRIJDAG 6 JULI.

Op onze vertrouwde locatie bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena weer een gezellig samenzijn. De eigenaar van het restaurant is al enige maanden bezig het overkapte gedeelte en het terras uit te breiden en te verbeteren (waarschijnlijk met het oog op de komende wereldkampioenschappen voetbal) en in plaats van de losse parasols zijn er nu fraaie “toldo’s” geïnstalleerd – een hele verbetering. Het was weer een heel gezellige middag met onze troubadour Bas die voor de muziek zorgde en een goede 50 leden en potentiële leden die een gezellige middag hadden. Bas bleek een dubbele boeking te hebben die avond en moest wat vroeger weg maar onze voorzitter was bereid het laatste uurtje voor z’n muzikale rekening te nemen.

INLOOPBORREL VRIJDAG 1 JUNI.

Een inloopborrel zo vroeg in de maand komt zelden voor maar vandaag was het dan toch het geval. Op onze standaard locatie bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena, gezellig buiten op het terras. Helaas was de eigenaar vergeten dat we een afspraak hadden en moest er even worden geïmproviseerd maar dat bleek uiteindelijk geen probleem. Wat heen-en-weer schuiven met tafels, stoelen en parasols en het kwam uiteindelijk toch allemaal voor elkaar. Een 50-tal leden hadden de moeite genomen om te komen om gezellig te klessebessen en te genieten van de muziek van Bas Duynstee die later nog werd ondersteund met wat zang en harmonicaspel door onze voorzitter Wilmar.

PRINSESSENBORREL 2018 – MAANDAG 30 APRIL.

In samenwerking met het “Holland House” op de “Feria International de los Pueblos” in Fuengirola hebben we geprobeerd een leuke middag te organiseren op de dag dat we vroeger Koninginnedag vierden: 30 april. Al met al hebben een groot aantal leden (meer dan 60) de moeite genomen om naar het Holland House te komen maar helaas gingen de meesten al snel weer weg om te ontsnappen aan de veel te luide muziek. De meesten hadden het na één drankje wel gezien. We hebben nog geprobeerd om het geluidsniveau wat omlaag te krijgen maar onze verzoeken waren aan dovemansoren gericht (geen wonder trouwens – iedereen zou doof worden bij deze herrie). Al met al was het niet wat we ons er van hadden voorgesteld. Jammer, maar volgende keer beter.

KONINGSDAG 2018 – VRIJDAG 27 APRIL.

Op vrijdag 27 april hebben we met een kleine 90 leden en een aantal “gate-crashers” gezellig Koningsdag gevierd bij Mama’s Bakery in El Rosario. Een groot gedeelte van de leden kwamen per bus vanuit Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola onder leiding van onze evenementen-organisatrice Gina naar El Rosario. Mama’s Bakery was op dat moment al helemaal oranje gekleurd met slingers, vlaggen,  ballonnen, personeel van MB en leden die er vroeg bij wilden zijn. Schrijver dezes was er al om een uur om het een en ander voor te bereiden maar was zeker niet de eerste …. We hadden ontzettend veel geluk met het weer: het was één van de mooiste dagen in april dit jaar – we hadden het niet beter kunnen treffen. Na een korte openingsspeech door onze voorzitter waarin iedereen van harte welkom werd geheten en een gezamenlijk gezongen Wilhelmus gingen de festiviteiten om twee uur echt van start met muziek, lekkere happen en de nodige drankjes. De muziek werd de eerste periode verzorgd door een gelegenheidstrio met Paul Reekers (zang & basgitaar), Bas Duynstee (zang & gitaar) en Wilmar (zang, gitaar, keyboard & mondharmonica). En gelukkig kregen ze de nodige enthousiastelingen op de vloer en er werd zo nu en dan flink meegezongen. Op het eind van de middag nam Frank Black het stokje over met een mengeling van Nederlandse en Engelse tophits. Mama’s Bakery kreeg veel complimenten voor de kwaliteit en kwantiteit van de (Nederlandse) tapa’s en de vriendelijkheid van het personeel. Veel van de aanwezigen vonden de keuze van deze lokatie zeker voor herhaling vatbaar. Rond half zes (dus wat later dan afgesproken) ging de bus met een groot gedeelte van de feestvierders terug richting Torremolinos en we hebben begrepen dat het feest in de bus nog even is doorgegaan. In MB bleef een grote groep “plakkers” lekker nagenieten van een zeer geslaagde Koningsdag 2018 maar rond zeven uur was het toch echt afgelopen …….

DAGTOCHT EL PALO EN CÓMPETA DINSDAG 10 APRIL.

Op 10 april was voorlopig de laatste dagtocht georganiseerd door Frandalucia. De website redactie heeft helaas geen informatie ontvangen over het verloop van dit evenement.

INLOOPBORREL VRIJDAG 6 APRIL.

Vrijdag 6 april was de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Het was dit seizoen voor het eerst dat we buiten op het terras konden zitten in een lekker voorjaarszonnetje. De muziek werd weer verzorgd door Bas Duynstee. Het was gelukkig weer wat drukker dan de laatste inkoopborrel: een kleine 60 personen genoten uiteindelijk van een gezellige vrijdagmiddag zonder de regen die recentelijk zoveel is gevallen en zonder koude wind.

TRIP NAAR DE SIERRA NEVADA DONDERDAG 22 MAART.

Op donderdag 22 maart, na twee maal te zijn uitgesteld vanwege het slechte weer, organiseerde Francis een prachtige tocht naar de Sierra Nevada. Het was dus een paar maal uitgesteld maar nu hadden we het best denkbare weer dat mogelijk was. Een graadje of acht, vrijwel geen wind en zon, zon, zon. Geen wolkje aan de lucht. De tocht leidde over de A7 langs de kust richting Nerja en Motril en dan over de A44 naar het noorden richting Granada. En onderweg vertelde Francis honderduit over alles wat interessant was of kon zijn. Vlak voor Granada rechtsaf de bergen in, omhoog en omhoog tot het dorp Sierra Nevada. Hier hadden we een aantal uren vrij te besteden en de deelnemers splitsten zich op in kleine groepjes die elk hun ding gingen doen. De meesten met de kabelbaan omhoog naar het echte skigebied, anderen wandelden in het dorp of gingen gelijk een terrasje pakken om te genieten van de zon. Duidelijk voor elk wat wils. Rond vier uur richting huis over de A92 langs Riofrio, waar wel gerookte forel werd aangeschaft door een aantal deelnemers maar waar de ecologische kaviaar toch in de schappen bleef staan. Het was weer een geweldig leuke tocht; volgende keer (10 april) richting El Palo en Cómpeta.

Het was prachtig weer op de Sierra Nevada (boven) maar we waren er overduidelijk niet alleen …. (onder)

Après-ski op een heerlijk zonnig terrasje (boven) en op de terugweg nog even echte Sierra Nevada honing kopen (onder).

ALGEMENE LEDENVERGADERING ZATERDAG 17 MAART.

Zaterdag 17 maart hield onze club haar Algemene Leden Vergadering. Zo’n 45 leden hadden de moeite genomen om naar Caballeros La Finca in Benalmádena te komen om deze vergadering bij te wonen. In tweede oproep opende de voorzitter om 11 uur precies de vergadering met een algemeen welkom voor alle leden en een een bijzonder welkom voor gastvrouwen van verschillende koffie-ochtenden (Kittie van der Jagt – Algarrobo Costa, Marianne Groeneveld-Veringa en Kitty van Leusden – Torremolinos, Marry van den Berge – Marbella) en voor de oud-voorzitter Jan van Holstein. Na het doornemen van ingekomen stukken (één) volgde de herverkiezing met algemene stemmen van het zittende bestuur. Deze herverkiezing was noodzakelijk omdat er tijdens de BALV van 18 november een procedurele fout was gemaakt waardoor officieel de vergadering en alle daar genomen besluiten ongeldig waren. Verder werd Kittie van der Jagt met algemene stemmen gekozen als extra bestuurslid. Hierna volgde, na een kleine correctie, de goedkeuring van de notulen van de BALV van 18 november, een verslag van de secretaris over de laatste maanden van 2017, het financiële verslag van de penningmeester, de begroting voor 2018 en de rapportage van de kascontrolecommissie. Na de décharge van de penningmeester en de aanstelling van een nieuwe kascontrolecommissie werd de voorgestelde contributie voor 2019 met 42 stemmen voor en 3 stemmen tegen aangenomen. Tijdens de rondvraag beantwoordde de voorzitter nog een aantal vragen van verschillende leden en om 12:07 sloot de voorzitter de vergadering met dank aan alle aanwezigen. Deze werden uitgenodigd voor een kopje koffie of anderszins in de bar van de Caballeros La Finca. En toen werd het nog even hartstikke gezellig …..

INLOOPBORREL VRIJDAG 2 MAART.

Vrijdag 2 maart hadden we de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Het was iets minder druk dan normaal; misschien omdat het de vorige inloopborrel nogal luid was (maar we hadden beloofd dat het dit keer zachter zou zijn) of omdat het erg slecht weer was (voor de Costa del Sol althans). Regen, regen en nog meer regen. Om half zes telden we ongeveer 45 gasten, een stuk minder dan de vorige inkoopborrel, maar voor de omstandigheden toch niet slecht. Bas Duynstee (artiestennaam Sebastián Simón), een zeer getalenteerde Nederlandse zanger/gitarist die Engelstalige luisterliedjes brengt, verzorgde de muziek. Hij kreeg zelfs onze penningmeesters Jeani zover om met hem mee te zingen. Bijgaand een drietal foto’s van dit gebeuren van Maya en Jeani. Marion, namens het bestuur dank voor de organisatie en Bas dank voor de leuke muziek.

BLOESEMTOCHT DONDERDAG 22 FEBRUARI.

Afgelopen donderdag 22 februari organiseerde Frandalucia weer een prachtige tocht, een bloesemtocht ditmaal. Er was een groot aantal NCCS leden bij aanwezig. Vanaf de kust reden we het mooie binnenland in waar we vol ontluikend groen en de roze en witte bloesem van de amandelbomen aantroffen. De route ging o.a. langs Casabermeja, Alcaucín en we reden over een spectaculaire bergpas. Genieten was dat !!! Inderdaad, de deelnemers hebben allemaal geweldig genoten en een uitgebreid verslag met foto’s komt binnenkort in de Vliegende Hollander. Bijgaande foto’s zijn verzorgd door Else van Velthuijsen.


				

INLOOPBORREL VRIJDAG 2 FEBRUARI.

Vrijdag 2 februari hadden we de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. De eerste gasten zaten er al om half vijf. Op dat moment waren de The Groef Tones, die voor de muzikale omlijsting zorgden, nog aan het opzetten en afstemmen. Om half zes telden we meer dan 80 gasten, een aantal dat we lang niet meer hadden gezien. De Groef Tones met Alan (gitaar), Reinier (gitaar & saxofoon), Ria (zang), Ron (bass, zang) en Rien (drums) brachten de stemming er goed in met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Later op de middag gingen de voetjes van de vloer en tegen half acht gingen de laatste gasten huiswaarts of naar een restaurant. Marion, namens het bestuur dank voor de organisatie en De Groef Tones dank voor de leuke muziek.

NIEUWJAARS-BRIDGEDRIVE 20 JANUARI.

Zaterdag 20 januari waren alle bridgende leden van de NCCS en leden van de verschillende bridgeclubs aan de Costa del Sol (Senang, Mucho Gusto, Sans Rancune, La Quinta, etc.) uitgenodigd voor een leuke bridgedrive bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. In totaal hadden 30 paren zich opgegeven voor dit gebeuren. Helaas moesten twee paren op het laatste moment afzeggen wegens ziekte. Voor deze eerste bridgedrive van de NCCS in vele jaren werd gekozen om te spelen in twee groepen: A1 en A2. Omdat bij de organisatie niet van iedereen bekend was hoe sterk zij spelen werd de indeling gedaan op basis van het moment van aanmelden. Twee maal zeven tafels, 28 paren en dus 56 mensen die zich allemaal uitstekend hebben geamuseerd. Milly Blekton van Bridgeclub Senang verzorgde de administratie met behulp van het Bridge-It systeem daarbij geassisteerd door Jan Debrauwer van Bridgeclub Mucho Gusto. Henk Flederus had de prijzen verzorgd en de heerlijke happen tijdens de pauze en de algehele organisatie was in handen van onze voorzitter Wilmar Bliek. Er werden 24 spellen gespeeld over zes rondes. Het was een heerlijke voorjaarsdag aan de Costa del Sol dus konden snel spelende paren lekker buiten op het terras in het zonnetje zitten tot iedereen de vier spellen per ronde had gespeeld en er gewisseld kon worden. De uitslag van deze eerste drive was: Lijn A1: 1e plaats: Jan van Holstein & Leon van Lingen, 2e plaats: Tine Las van Bennekom & Cri Vos, 3e plaats: Koos & Liesbeth Minck Lijn A2: 1e plaats: Bert Toet & Willy Wijgh, 2e plaats: Wilmar & Evelyn Bliek, 3e plaats: Willem & Jannie van der Steen. Met dank aan iedereen die geholpen heeft dit evenement een succes te maken.

Wat algemene indrukken van de deelnemers aan de Nieuwjaars-bridgedrive tijdens de prijsuitreiking (boven en onder).

1e Plaats A1: Jan van Holstein & Leon van Lingen (boven) en 3e plaats A1: Koos & Liesbeth Minck (onder)

1e plaats A2: Bert Toet & Willy Wijgh (boven) en 3e plaats A2: Jannie & Willem van der Steen (onder)

2e plaats A1:Tine Las van Bennekom & Cri Vos (boven) en speciale prijs A1: Ben & Wil Waanders (onder)

2e plaats A2: Evelyn & Wilmar Bliek (boven) en een speciale prijs voor Peter & Jos Huisman van Mucho Gusto (onder)

NIEUWJAARSBIJEENKOMST 14 JANUARI.

Zondag 14 januari was de feestelijke Nieuwjaarsbijeenkomst van de NCCS bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Nieuwjaarsbijeenkomst 2018: een groot woord. Maar deze geweldige bijeenkomst was elke letter waard! Er waren 171 gezellige mensen om samen een toast op het nieuwe jaar uit te brengen. Voor ons als bestuur was het de eerste duik in het diepe, Twee maanden geleden werden wij met zijn vieren gekozen om het bestuur van de NCCS over te nemen; twee van ons waren zelfs door omstandigheden daarbij niet aanwezig en werden bij verstek gekozen. Dan het eerste belangrijke evenement: de nieuwjaarsborrel. Vorig jaar was erg goed en prima georganiseerd en dingen die goed zijn zo laten dachten wij en dus maakten we een afspraak voor 90 à 110 mensen op dezelfde locatie. Om zeker te zijn van deze aantallen kreeg iedereen een mail met het verzoek zich aan te melden. Dat liep geweldig en het aantal enthousiaste leden groeide met de dag. Woensdag 10 januari stond de teller al op 175 en werd er in paniek met de locatie-eigenaar gesproken hoe en wat te doen. Deze meldde dat er 120 stoelen waren en er ook wel een man of 40 kon staan en dat was het. Buiten viel af, want er was regen voorspeld. Wat te doen? Het enige wat ons nog restte was een aanmeldstop, heel onsympathiek maar wat anders? Toen was het zondagmorgen, voor ons de grote dag, en die begon voor enkelen al om 8 uur ‘s morgens. De olie was al heet en de honderden oliebollen werden vers gebakken door twee super vrijwilligers. Wat waren ze heerlijk!! Ook de nieuwe voorzitter (bandleider) pakte zijn auto vol met de benodigde apparatuur van de band: versterkers, gitaren, keyboard, etc. etc. ‘We beginnen om twee uur’, dachten we maar al voor enen kwamen de eerste gasten binnen terwijl er nog druk werd geschoven met tafels en stoelen zodat om half twee er al 100 man kon zitten. Uiteindelijk bleef de teller door wat afzeggingen staan op 171. Wat een verrassing: een geweldige opkomst – echt een opsteker voor het nieuwe bestuur. De voorzitter speelde dan ook de sterren van de hemel in de band CC9. Het werd een echt feest vooral van herkenning en ook nieuwe vriendschappen werden gesloten. Fijne muziek met tussendoor optredens van het mooie koor ‘Nos Encanta Cantar’. Achttien mensen zongen er in het begin maar het werd steeds gezelliger op het laatst stonden er meer dan 25 man in het koor te zingen. Misschien toch maar aanmelden? Vervolgens werd er naar hartelust gedanst en daarbij viel het op dat vooral de oudere dames het voortouw namen en anderen de dansvloer op kregen. Wij als bestuur willen iedereen bedanken voor uw komst. U hebt deze middag tot een groot succes gemaakt. Geweldig.!!!

Nieuwjaarsbijeenkomst 14 januari 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst 14 januari 2018

Zondag 14 januari was de feestelijke Nieuwjaarsbijeenkomst van de NCCS bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Nieuwjaarsbijeenkomst 2018: een groot woord. Maar deze geweldige bijeenkomst was elke letter waard! Er waren 171 gezellige mensen om samen een...

Lees meer
Nieuwjaars-Bridgedrive 20 januari 2018

Nieuwjaars-Bridgedrive 20 januari 2018

Zaterdag 20 januari waren alle bridgende leden van de NCCS en leden van de verschillende bridgeclubs aan de Costa del Sol (Senang, Mucho Gusto, Sans Rancune, La Quinta, etc.) uitgenodigd voor een leuke bridgedrive bij restaurant Finca Los Caballeros in...

Lees meer
Inloop Borrel vrijdag 2 februari 2018

Inloop Borrel vrijdag 2 februari 2018

INLOOPBORREL VRIJDAG 2 FEBRUARI. Vrijdag 2 februari hadden we de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. De eerste gasten zaten er al om half vijf. Op dat moment waren de The Groef Tones,...

Lees meer