(+34) 952 473 545 info@nccs.es

Recente Activiteiten

by | jan 21, 2018 |

INLOOPBORREL VRIJDAG 7 SEPTEMBER. – IN BEWERKING

Het was gelukkig weer prachtig weer en gezellig toeven op het vernieuwde terras van restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena.

Ook deze keer hadden we weer ruim 40 deelnemers.

ZOMERLUNCH – WOENSDAG 15 AUGUSTUS.

De zomerlunch is een oude jaarlijkse traditie die twee doelen dient: met elkaar van een gezellige en lekkere lunch genieten maar ook een gezamenlijke maaltijd ter ere van de bevrijding van voormalig Nederlands-Indië, dat destijds jarenlang bezet was door de Japanners.

Ook dit jaar hebben we weer een, op voortreffelijk wijze door Martha van Straalen (met assistentie van Henk Flederus) geregelde, heel gezellige zomerlunch gehad. Op deze prachtige, zomerse augustusmiddag kwamen bijna veertig mensen bij elkaar om bovengenoemde verjaring te herdenken en om de zomer te vieren. De bijeenkomst werd gehouden in Fuengirola, in het restaurant Poco Loco, gelegen achter hotel Jabega.

We hebben allemaal enorm genoten van een echt Indische maaltijd. Per vier personen kwamen er een stuk of zeven schaaltjes op tafel met diverse gerechtjes, vergezeld natuurlijk door rijst, nasi, bami en kroepoek. Het werd een gezellige middag.

Helaas vertelde de eigenaresse na afloop dat ze binnenkort gaan sluiten. Het is blijkbaar te moeilijk om op deze locatie een goed draaiend restaurant te houden. Jammer voor alle liefhebbers van een goede Indische maaltijd! We wensen hen verder sterkte en veel succes in de toekomst.

INLOOPBORREL VRIJDAG 3 AUGUSTUS.

Het was weer prachtig weer en gezellig toeven op het vernieuwde terras van restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Saskia, die vorige maand voor de allereerste keer op de inloopborrel was gekomen, is intussen lid geworden van de NCCS en omdat ze vandaag jarig was kreeg ze van onze troubadour Bas en alle aanwezigen een aubade: Cumpleaños feliz !!  Jeani had bovendien voor een mooie bos bloemen gezorgd namens het bestuur.

John van der Heyden heeft een lange video gemaakt van het optreden van Bas dat begint met een duet met Jeani !! Dank je wel John !! De file is te groot om hier op de website op te nemen maar hier is een copy-paste link naar YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=RHL3-aHJ7zE

Zelfs hartje zomer hebben we toch iedere inloopborrel een kleine 50 deelnemers en waar de kwantiteit misschien niet optimaal is wordt dat dubbel en dwars gecompenseerd door de kwaliteit. Dus bent u hier aan de Costa en u hebt niets dringends omhanden op de eerste vrijdag van de maand, kom dan gezellig naar onze volgende inloopborrel. Doen !!

Het begint zo langzamerhand ook een traditie te worden dat we met een grote groep na afloop gezellig ergens gaan eten. Deze keer met z’n dertienen bij “Restaurante la Ruta del Ibérico” in Torrequebrada. En ja, dan wordt het zo laat – wij waren pas om half één thuis …..

INLOOPBORREL VRIJDAG 6 JULI.

Op onze vertrouwde locatie bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena weer een gezellig samenzijn. De eigenaar van het restaurant is al enige maanden bezig het overkapte gedeelte en het terras uit te breiden en te verbeteren (waarschijnlijk met het oog op de komende wereldkampioenschappen voetbal) en in plaats van de losse parasols zijn er nu fraaie “toldo’s” geïnstalleerd – een hele verbetering.

Het was weer een heel gezellige middag met onze troubadour Bas die voor de muziek zorgde en een goede 50 leden en potentiële leden die een gezellige middag hadden. Bas bleek een dubbele boeking te hebben die avond en moest wat vroeger weg maar onze voorzitter was bereid het laatste uurtje voor z’n muzikale rekening te nemen.

INLOOPBORREL VRIJDAG 1 JUNI.

Een inloopborrel zo vroeg in de maand komt zelden voor maar vandaag was het dan toch het geval. Op onze standaard locatie bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena, gezellig buiten op het terras. Helaas was de eigenaar vergeten dat we een afspraak hadden en moest er even worden geïmproviseerd maar dat bleek uiteindelijk geen probleem. Wat heen-en-weer schuiven met tafels, stoelen en parasols en het kwam uiteindelijk toch allemaal voor elkaar. Een 50-tal leden hadden de moeite genomen om te komen om gezellig te klessebessen en te genieten van de muziek van Bas Duynstee die later nog werd ondersteund met wat zang en harmonicaspel door onze voorzitter Wilmar.

PRINSESSENBORREL 2018 – MAANDAG 30 APRIL.

In samenwerking met het “Holland House” op de “Feria International de los Pueblos” in Fuengirola hebben we geprobeerd een leuke middag te organiseren op de dag dat we vroeger Koninginnedag vierden: 30 april. Al met al hebben een groot aantal leden (meer dan 60) de moeite genomen om naar het Holland House te komen maar helaas gingen de meesten al snel weer weg om te ontsnappen aan de veel te luide muziek. De meesten hadden het na één drankje wel gezien. We hebben nog geprobeerd om het geluidsniveau wat omlaag te krijgen maar onze verzoeken waren aan dovemansoren gericht (geen wonder trouwens – iedereen zou doof worden bij deze herrie). Al met al was het niet wat we ons er van hadden voorgesteld. Jammer, maar volgende keer beter.

KONINGSDAG 2018 – VRIJDAG 27 APRIL.

Op vrijdag 27 april hebben we met een kleine 90 leden en een aantal “gate-crashers” gezellig Koningsdag gevierd bij Mama’s Bakery in El Rosario. Een groot gedeelte van de leden kwamen per bus vanuit Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola onder leiding van onze evenementen-organisatrice Gina naar El Rosario. Mama’s Bakery was op dat moment al helemaal oranje gekleurd met slingers, vlaggen,  ballonnen, personeel van MB en leden die er vroeg bij wilden zijn. Schrijver dezes was er al om een uur om het een en ander voor te bereiden maar was zeker niet de eerste ….

We hadden ontzettend veel geluk met het weer: het was één van de mooiste dagen in april dit jaar – we hadden het niet beter kunnen treffen.

Na een korte openingsspeech door onze voorzitter waarin iedereen van harte welkom werd geheten en een gezamenlijk gezongen Wilhelmus gingen de festiviteiten om twee uur echt van start met muziek, lekkere happen en de nodige drankjes. De muziek werd de eerste periode verzorgd door een gelegenheidstrio met Paul Reekers (zang & basgitaar), Bas Duynstee (zang & gitaar) en Wilmar (zang, gitaar, keyboard & mondharmonica). En gelukkig kregen ze de nodige enthousiastelingen op de vloer en er werd zo nu en dan flink meegezongen. Op het eind van de middag nam Frank Black het stokje over met een mengeling van Nederlandse en Engelse tophits.

Mama’s Bakery kreeg veel complimenten voor de kwaliteit en kwantiteit van de (Nederlandse) tapa’s en de vriendelijkheid van het personeel. Veel van de aanwezigen vonden de keuze van deze lokatie zeker voor herhaling vatbaar.

Rond half zes (dus wat later dan afgesproken) ging de bus met een groot gedeelte van de feestvierders terug richting Torremolinos en we hebben begrepen dat het feest in de bus nog even is doorgegaan. In MB bleef een grote groep “plakkers” lekker nagenieten van een zeer geslaagde Koningsdag 2018 maar rond zeven uur was het toch echt afgelopen …….

DAGTOCHT EL PALO EN CÓMPETA DINSDAG 10 APRIL.

Op 10 april was voorlopig de laatste dagtocht georganiseerd door Frandalucia. De website redactie heeft helaas geen informatie ontvangen over het verloop van dit evenement.

INLOOPBORREL VRIJDAG 6 APRIL.

Vrijdag 6 april was de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Het was dit seizoen voor het eerst dat we buiten op het terras konden zitten in een lekker voorjaarszonnetje. De muziek werd weer verzorgd door Bas Duynstee. Het was gelukkig weer wat drukker dan de laatste inkoopborrel: een kleine 60 personen genoten uiteindelijk van een gezellige vrijdagmiddag zonder de regen die recentelijk zoveel is gevallen en zonder koude wind.

TRIP NAAR DE SIERRA NEVADA DONDERDAG 22 MAART.

Op donderdag 22 maart, na twee maal te zijn uitgesteld vanwege het slechte weer, organiseerde Francis een prachtige tocht naar de Sierra Nevada. Het was dus een paar maal uitgesteld maar nu hadden we het best denkbare weer dat mogelijk was. Een graadje of acht, vrijwel geen wind en zon, zon, zon. Geen wolkje aan de lucht. De tocht leidde over de A7 langs de kust richting Nerja en Motril en dan over de A44 naar het noorden richting Granada. En onderweg vertelde Francis honderduit over alles wat interessant was of kon zijn. Vlak voor Granada rechtsaf de bergen in, omhoog en omhoog tot het dorp Sierra Nevada.

Hier hadden we een aantal uren vrij te besteden en de deelnemers splitsten zich op in kleine groepjes die elk hun ding gingen doen. De meesten met de kabelbaan omhoog naar het echte skigebied, anderen wandelden in het dorp of gingen gelijk een terrasje pakken om te genieten van de zon. Duidelijk voor elk wat wils.

Rond vier uur richting huis over de A92 langs Riofrio, waar wel gerookte forel werd aangeschaft door een aantal deelnemers maar waar de ecologische kaviaar toch in de schappen bleef staan.

Het was weer een geweldig leuke tocht; volgende keer (10 april) richting El Palo en Cómpeta.

 

 

Het was prachtig weer op de Sierra Nevada (boven) maar we waren er overduidelijk niet alleen …. (onder)

Après-ski op een heerlijk zonnig terrasje (boven) en op de terugweg nog even echte Sierra Nevada honing kopen (onder).

ALGEMENE LEDENVERGADERING ZATERDAG 17 MAART.

Zaterdag 17 maart hield onze club haar Algemene Leden Vergadering. Zo’n 45 leden hadden de moeite genomen om naar Caballeros La Finca in Benalmádena te komen om deze vergadering bij te wonen. In tweede oproep opende de voorzitter om 11 uur precies de vergadering met een algemeen welkom voor alle leden en een een bijzonder welkom voor gastvrouwen van verschillende koffie-ochtenden (Kittie van der Jagt – Algarrobo Costa, Marianne Groeneveld-Veringa en Kitty van Leusden – Torremolinos, Marry van den Berge – Marbella) en voor de oud-voorzitter Jan van Holstein. Na het doornemen van ingekomen stukken (één) volgde de herverkiezing met algemene stemmen van het zittende bestuur. Deze herverkiezing was noodzakelijk omdat er tijdens de BALV van 18 november een procedurele fout was gemaakt waardoor officieel de vergadering en alle daar genomen besluiten ongeldig waren. Verder werd Kittie van der Jagt met algemene stemmen gekozen als extra bestuurslid.

Hierna volgde, na een kleine correctie, de goedkeuring van de notulen van de BALV van 18 november, een verslag van de secretaris over de laatste maanden van 2017, het financiële verslag van de penningmeester, de begroting voor 2018 en de rapportage van de kascontrolecommissie. Na de décharge van de penningmeester en de aanstelling van een nieuwe kascontrolecommissie werd de voorgestelde contributie voor 2019 met 42 stemmen voor en 3 stemmen tegen aangenomen.

Tijdens de rondvraag beantwoordde de voorzitter nog een aantal vragen van verschillende leden en om 12:07 sloot de voorzitter de vergadering met dank aan alle aanwezigen. Deze werden uitgenodigd voor een kopje koffie of anderszins in de bar van de Caballeros La Finca. En toen werd het nog even hartstikke gezellig …..

INLOOPBORREL VRIJDAG 2 MAART.

Vrijdag 2 maart hadden we de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. Het was iets minder druk dan normaal; misschien omdat het de vorige inloopborrel nogal luid was (maar we hadden beloofd dat het dit keer zachter zou zijn) of omdat het erg slecht weer was (voor de Costa del Sol althans). Regen, regen en nog meer regen. Om half zes telden we ongeveer 45 gasten, een stuk minder dan de vorige inkoopborrel, maar voor de omstandigheden toch niet slecht.

Bas Duynstee (artiestennaam Sebastián Simón), een zeer getalenteerde Nederlandse zanger/gitarist die Engelstalige luisterliedjes brengt, verzorgde de muziek. Hij kreeg zelfs onze penningmeesters Jeani zover om met hem mee te zingen. Bijgaand een drietal foto’s van dit gebeuren van Maya en Jeani.

Marion, namens het bestuur dank voor de organisatie en Bas dank voor de leuke muziek.

BLOESEMTOCHT DONDERDAG 22 FEBRUARI.

Afgelopen donderdag 22 februari organiseerde Frandalucia weer een prachtige tocht, een bloesemtocht ditmaal. Er was een groot aantal NCCS leden bij aanwezig. Vanaf de kust reden we het mooie binnenland in waar we vol ontluikend groen en de roze en witte bloesem van de amandelbomen aantroffen. De route ging o.a. langs Casabermeja, Alcaucín en we reden over een spectaculaire bergpas. Genieten was dat !!!

Inderdaad, de deelnemers hebben allemaal geweldig genoten en een uitgebreid verslag met foto’s komt binnenkort in de Vliegende Hollander. Bijgaande foto’s zijn verzorgd door Else van Velthuijsen.


				

INLOOPBORREL VRIJDAG 2 FEBRUARI.

Vrijdag 2 februari hadden we de maandelijkse INLOOPBORREL onder leiding van onze gastvrouw Marion bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. De eerste gasten zaten er al om half vijf. Op dat moment waren de The Groef Tones, die voor de muzikale omlijsting zorgden, nog aan het opzetten en afstemmen. Om half zes telden we meer dan 80 gasten, een aantal dat we lang niet meer hadden gezien.

De Groef Tones met Alan (gitaar), Reinier (gitaar & saxofoon), Ria (zang), Ron (bass, zang) en Rien (drums) brachten de stemming er goed in met muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Later op de middag gingen de voetjes van de vloer en tegen half acht gingen de laatste gasten huiswaarts of naar een restaurant.

Marion, namens het bestuur dank voor de organisatie en De Groef Tones dank voor de leuke muziek.

 

NIEUWJAARS-BRIDGEDRIVE 20 JANUARI.

Zaterdag 20 januari waren alle bridgende leden van de NCCS en leden van de verschillende bridgeclubs aan de Costa del Sol (Senang, Mucho Gusto, Sans Rancune, La Quinta, etc.) uitgenodigd voor een leuke bridgedrive bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena. In totaal hadden 30 paren zich opgegeven voor dit gebeuren. Helaas moesten twee paren op het laatste moment afzeggen wegens ziekte.

Voor deze eerste bridgedrive van de NCCS in vele jaren werd gekozen om te spelen in twee groepen: A1 en A2. Omdat bij de organisatie niet van iedereen bekend was hoe sterk zij spelen werd de indeling gedaan op basis van het moment van aanmelden. Twee maal zeven tafels, 28 paren en dus 56 mensen die zich allemaal uitstekend hebben geamuseerd. Milly Blekton van Bridgeclub Senang verzorgde de administratie met behulp van het Bridge-It systeem daarbij geassisteerd door Jan Debrauwer van Bridgeclub Mucho Gusto. Henk Flederus had de prijzen verzorgd en de heerlijke happen tijdens de pauze en de algehele organisatie was in handen van onze voorzitter Wilmar Bliek. Er werden 24 spellen gespeeld over zes rondes. Het was een heerlijke voorjaarsdag aan de Costa del Sol dus konden snel spelende paren lekker buiten op het terras in het zonnetje zitten tot iedereen de vier spellen per ronde had gespeeld en er gewisseld kon worden.

De uitslag van deze eerste drive was:

Lijn A1: 1e plaats: Jan van Holstein & Leon van Lingen, 2e plaats: Tine Las van Bennekom & Cri Vos, 3e plaats: Koos & Liesbeth Minck

Lijn A2: 1e plaats: Bert Toet & Willy Wijgh, 2e plaats: Wilmar & Evelyn Bliek, 3e plaats: Willem & Jannie van der Steen.

Met dank aan iedereen die geholpen heeft dit evenement een succes te maken.

Wat algemene indrukken van de deelnemers aan de Nieuwjaars-bridgedrive tijdens de prijsuitreiking (boven en onder).

1e Plaats A1: Jan van Holstein & Leon van Lingen (boven) en 3e plaats A1: Koos & Liesbeth Minck (onder)

1e plaats A2: Bert Toet & Willy Wijgh (boven) en 3e plaats A2: Jannie & Willem van der Steen (onder)

2e plaats A1:Tine Las van Bennekom & Cri Vos (boven) en speciale prijs A1: Ben & Wil Waanders (onder)

2e plaats A2: Evelyn & Wilmar Bliek (boven) en een speciale prijs voor Peter & Jos Huisman van Mucho Gusto (onder)

NIEUWJAARSBIJEENKOMST 14 JANUARI.

Zondag 14 januari was de feestelijke Nieuwjaarsbijeenkomst van de NCCS bij restaurant Finca Los Caballeros in Benalmádena.

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018: een groot woord. Maar deze geweldige bijeenkomst was elke letter waard! Er waren 171 gezellige mensen om samen een toast op het nieuwe jaar uit te brengen. Voor ons als bestuur was het de eerste duik in het diepe, Twee maanden geleden werden wij met zijn vieren gekozen om het bestuur van de NCCS over te nemen; twee van ons waren zelfs door omstandigheden daarbij niet aanwezig en werden bij verstek gekozen.

Dan het eerste belangrijke evenement: de nieuwjaarsborrel. Vorig jaar was erg goed en prima georganiseerd en dingen die goed zijn zo laten dachten wij en dus maakten we een afspraak voor 90 à 110 mensen op dezelfde locatie. Om zeker te zijn van deze aantallen kreeg iedereen een mail met het verzoek zich aan te melden. Dat liep geweldig en het aantal enthousiaste leden groeide met de dag. Woensdag 10 januari stond de teller al op 175 en werd er in paniek met de locatie-eigenaar gesproken hoe en wat te doen. Deze meldde dat er 120 stoelen waren en er ook wel een man of 40 kon staan en dat was het. Buiten viel af, want er was regen voorspeld. Wat te doen? Het enige wat ons nog restte was een aanmeldstop, heel onsympathiek maar wat anders?

Toen was het zondagmorgen, voor ons de grote dag, en die begon voor enkelen al om 8 uur ‘s morgens. De olie was al heet en de honderden oliebollen werden vers gebakken door twee super vrijwilligers. Wat waren ze heerlijk!! Ook de nieuwe voorzitter (bandleider) pakte zijn auto vol met de benodigde apparatuur van de band: versterkers, gitaren, keyboard, etc. etc. ‘We beginnen om twee uur’, dachten we maar al voor enen kwamen de eerste gasten binnen terwijl er nog druk werd geschoven met tafels en stoelen zodat om half twee er al 100 man kon zitten. Uiteindelijk bleef de teller door wat afzeggingen staan op 171. Wat een verrassing: een geweldige opkomst – echt een opsteker voor het nieuwe bestuur. De voorzitter speelde dan ook de sterren van de hemel in de band CC9.

Het werd een echt feest vooral van herkenning en ook nieuwe vriendschappen werden gesloten. Fijne muziek met tussendoor optredens van het mooie koor ‘Nos Encanta Cantar’. Achttien mensen zongen er in het begin maar het werd steeds gezelliger op het laatst stonden er meer dan 25 man in het koor te zingen. Misschien toch maar aanmelden?

Vervolgens werd er naar hartelust gedanst en daarbij viel het op dat vooral de oudere dames het voortouw namen en anderen de dansvloer op kregen.

Wij als bestuur willen iedereen bedanken voor uw komst. U hebt deze middag tot een groot succes gemaakt. Geweldig.!!!