Verslag en/of foto's evenementen lopend jaar en vorig jaar

Inloopborrel 5 November 2021 bij Los Caballeros te Benamáldena

 

 

 

Leidens Ontzet 3 oktober 2021 bij Grandcafe Restaurant De Brabander in Torremolinos

Om te beginnen konden we het woord ‘Leidens’ wel weglaten.

Ontzet over het aantal leden die zich hiervoor hadden aangemeld, fantastisch natuurlijk, maar een aantal aanmeldingen waren in de spam mail terechtgekomen, waardoor Frans de Brabander rekening had gehouden met de opgegeven 37 eters, terwijl dat er 43 waren! Maar niet getreurd, Frans en zijn equipe losten dit op, zodat iedereen toch een zitplaats had. We hadden opgeroepen kom op tijd……eh.…3 kwartier voor aanvang is wel érg op tijd, maar ook dat werd opgelost.

Toen iedereen een plaatsje had gevonden schalde er uit de luidsprekers een lied van Leidenaar Rubberen Robbie over Leiden.

Super haring van John, kroket, hutspot, draadjesvlees, bal gehakt…..het was zoals dat hoort op           3 oktober met bovendien een ijsje of koffie na.

Een mooie opmerking gehoord: In Leiden krijg je altijd TWEE haringen…..ja hier ÉÉN. We zijn in Spanje en niet in Leiden, het is zo veel verder zwemmen voor die visjes.

Ook weer zonder het woord ‘Leidens’ waren we ontzet te horen dat de bijna altijd aanwezigen, Dick en Fien, zich helaas moesten afmelden. Dick was gevallen en moest met een gebroken heup per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Inmiddels is hij geopereerd en gelukkig weer thuis. Met mede namens het bestuur heel veel dank aan twee mede-clubleden voor al hun goede zorgen. Zij hebben Fien begeleid, voor de geparkeerde auto gezorgd, thuiszorg voor Dick geregeld, enzovoorts, geweldig!

Het is mooi te horen dat we als NCCS niet alleen kunnen feesten, maar ook voor elkaar zorgen indien nodig.

 

 

 

 

Inloopborrel 1 oktober 2021 bij Los Caballeros te Benamáldena

Om het winterseizoen 2021-2022 te openen was er door het bestuur op 1 oktober een speciale inloopborrel georganiseerd bij Finca Los Caballeros in Benalmádena.  Diverse Tapas stonden klaar en de muziek werd verzorgd door onze huisband CC9. De leden hadden er zin in want er waren maar liefst 78 leden/introducees aanwezig bij deze borrel. De sfeer was prima en het nieuwe seizoen is op zeer gezellige wijze ingeluid.

 

 

 

 

Indische rijsttafel 15 augustus 2021 bij The Family Bar in Fuengirola

Een jaarlijks terugkerend evenement is onze Indische rijsttafel/lunch ter gelegenheid van de herdenking van alle slachtoffers van de Japanse bezetting van voormalig Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan.Het weer was ons welgezind en voor de lunch hadden zich 41 personen aangemeld, welke evenals vorig jaar gehouden werd bij de The Family Bar in Fuengirola.

Ook de chef-kok Iris (voormalig Poco Loco) was weer van de partij en wist samen met Margharita weer een geweldige rijsttafel te serveren.

Laten we de mensen van de The Family Bar, Claudia, Tony en John niet vergeten, ook zij verdienen een grote pluim voor de organisatie en bediening, hetgeen ook in het welkomstwoord van voorzitter Wilmar nog eens een keer extra werd benadrukt.

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement en willen ook alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid, en graag tot een volgende keer.

 

 

 

Inloopborrel 2 juli 2021 bij Gali Gali – Fuengirola

We gingen maar eens kijken bij de inloopborrel. Misschien leuk om weer leden te ontmoeten om zo ons inburgerings proces hier in Spanje voort te zetten.

Eerst een plekje voor de auto. Dat liep vlot want er was weinig volk op straat vanwege het  voetbal. Spanje speelde. Een gezellige drukte bij Gali Gali toen we arriveerden en Ludwina heette ons hartelijk welkom! Het was al druk. Al met al toch zo’n 50 mensen zijn er geteld. Rikie kon haar taak als gastvrouw niet vervullen vanwege een heupoperatie. Het gaat haar inmiddels goed zo vernam ik van haar man Rien. Bas was al druk bezig met gezellige jaren zestig muziek toen  Wilmar zich  daarbij aansloot met zijn mandoline. Jeani  bracht nog een lied ten gehore. En tot slot speelde Felisindo  met zijn gitaar ook een deuntje mee. Kortom de moeite waard om een glaasje te drinken wat bitterballen te snoepen en bekenden te spreken en te nieuwe mensen leren kennen.

Els Beimers- Jürgens

 

 

 

Algemene Leden Vergadering Zaterdag 5 juni 2021

Op zaterdag 5 juni werd de ALV (Algemene Ledenvergadering van de NCCS gehouden in restaurant Finca Los Caballeros te Benalmádena.

Verslagje inloopborrel 4 juni 2021

Het is dus Gali Gali zie ik dus met een gewone i.

Voor de tweede keer de maandborrel gehouden bij Gali Gali. De opkomst was weer groot en de sfeer gezellig. Zoals gebruikelijk was het optreden van Bas en Wilmar weer meeslepend. Er werd uit volle borst meegezongen (ook door de heren). Bij de Voice senior zouden ze zeker geen slecht figuur slaan. Ik zou mijn stoel er in ieder geval voor omdraaien!

Door de akoestiek moest men steeds harder praten om elkaar te kunnen verstaan en voor Bas was het een hele uitdaging om boven het gekakel uit te komen. Waarschijnlijk liep hij de volgende dag met een sexy hese stem rond.

Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gestemd en konden we niet uitwijken naar het buitenterras. Maar dat heeft waarschijnlijk met onze aanwezigheid te maken. Wij hebben de gewoonte om altijd slecht weer mee te brengen.

Excuus hiervoor!

Gerda Berkhout

 

CÓRDOBA ANDERS

Een wandeling langs de minder bekende maar niet minder  interessante plekjes van Córdoba.

De meesten van ons hebben Córdoba wel eens bezocht en de Mezquita met de ingebouwde kathedraal al gezien.

Sabine en Francis beloofden ons te verrassen met iets anders en dat is uitstekend gelukt. Bovendien was er nog ruim een half uur ‘vrije tijd’ om eventueel een ander monument te bezoeken.

Al gedurende de bustocht kregen we veel informatie. Meestal verslapt de aandacht van de luisteraars na twintig minuten (wetenschappelijk bewezen!) maar omdat de gidsen elkaar afwisselden, was het al die tijd doodstil in de bus. Sabine behandelde de kunsthistorische kant en Francis de praktische.

Toen we het kerkhof van Casabermeja passeerden met de familiegraven die net  kleine huisjes zijn, vertelde Sabine dat er maar één persoon inpast. Na vijf jaar zijn er alleen nog maar botjes over en is er plaats voor het volgende familielid. Als er eerder ruimte nodig is, is er een tijdelijk ‘(logeer)adres. Zoiets leer je niet op internet.

We passeerden de rots bij Antequera en zagen duidelijk de indianenkop. Dat er twee achtervolgde geliefden van deze rots waren gesprongen, wist ik wel, maar dat de Moorse prinses haar minnaar, een christensoldaat uit de gevangenis had geholpen, wist ik niet.

Francis wees ons op alle wijngaarden, groentetuinen, papavervelden en vooral op  de olijfbomen. Ze vertelde dat de enige zuivere olijfolie de virgin extra is, de eerste persing.

De Italianen vermengen een beetje van de Spaanse virgin met hun eigen minderwaardige olie en dit wordt als zuivere Italiaanse  extra vergine olijfolie verkocht….dus wees gewaarschuwd!

In de bus vertelde Sabine al veel over Córdoba, zodat we, eenmaal daar, niet telkens stil hoefden te staan.

De stad is gelegen aan de Guadalquivir, de Romeinse río Betis, die vroeger veel groter was en Córdoba tot een belangrijke doorvoerhaven maakte, via Sevilla naar de Atlantische Oceaan. De tiende eeuw was Córdoba´s gouden eeuw. In 755 werd de stad veroverd door de Moorse emir Abdelmaràn. Deze stichtte een kalifaat waarin alle drie religies – joden, christenen en moslims – elkaar accepteerden en respecteerden. Ze studeerden aan dezelfde universiteit en vergaderden in de moskee. Córdoba werd een belangrijk centrum van cultuur en wetenschap. Geleerden van elke discipline zoals filosofie (o.a. Seneca), medicijnen en wiskunde waren beroemd. De bibliotheek was wereldberoemd en er werden vrouwelijke medewerkers naar Damascus, Bagdad en Caïro gestuurd om daar de geschriften te kopiëren. Helaas kwam hier een einde aan, want een andere dynastie, de Almoraviden, die voornamelijk uit Berbers bestond, veroverde Sevilla en nam de macht over. Sindsdien was er nog maar één godsdienst met maar één God, genaamd Allah. Joden en christenen werden vervolgd en veel van hun monumenten vernietigd…..niets nieuws onder de zon!

Na deze wetenswaardigheden en de tussentijdse koffiepauze in een authentieke venta stonden we dan op de Plaza de Colón.

Vervolgens gingen we de stad verkennen en belandden we op een kerkplein waar een kruisbeeld, genaamd Cristo de los Faroles, ofwel, Christus met de lantarentjes onmiddellijk de aandacht trok. Het werd omringd door een stalen hekwerk met acht lantaarns erboven. Sabine vertelde, dat er ‘s avonds een gedode soldaat rondspookte.

Daarna volgde het Palacio del Bailío. We mochten naar binnen in het oude paleis, dat is omgebouwd tot een luxe hotel met alle moderne faciliteiten in een historische context met als thema ‘Don Quijote’. De luxe slaapsuite had als entree twee klapdeuren, beschilderd met scènes uit het boek van Cervantes. Ook de slaapkamer zelf was hiermee gedecoreerd. De salon had een glazen bodem, zodat je, als je een verdieping lager stond, de stoel- en tafelpoten en de voeten en benen van toevallig langslopende mensen zag. Er is een verwarmd zwembad en helemaal onder in het gebouw de ruïnes van een Romeins huis (de domus). De tuin was een verrassing op zich: sinaasappelbomen, rozenstruiken en allerlei kleurige bloemen. Echt een paradijsje voor rustzoekers.

Langs de trappen die de oude met de nieuwe stad verbinden en langs de kruizen van de kruisweg kwamen we bij het volgende monument: de tempel van Claudio Marcelo met zijn twaalf Dorische zuilen waar op het aangrenzende terrein vroeger het Forum Romanum was.

De Plaza de la Corredera is de enige Plaza Mayor van Andalusië, een enorm vierkant, gevormd door aaneengesloten gebouwen met twee toegangspoorten, alles in Barokstijl. Het vroegere stadhuis dat eerst een sombrerofabriek en gevangenis was, evenals de huizen ernaast dateren uit de 15e en16e eeuw. Vroeger werden op de Plaza stierengevechten gehouden. Nu zijn er terrasjes in het midden en de gebouwen met hun portieken en arcades met pilaren en decoraties zien er zeer aantrekkelijk uit en zijn nu zeer chique zaken.

Omdat het de Patioweek was, bezochten we een van de vele maar niet zo bekende patio’s. Eenmaal binnen op de patio heb ik mijn ogen uitgekeken. Ongelooflijk zoveel struiken en planten in een ruimte van 4 bij 5 meter rond een middenstuk met een wit-marmeren fontein en langs de muren de prachtigste combinaties van kleur en vorm. Tegen de laatste muur stond een tafeltje met een oranje heksenbeeld naast een bos bloemen en een koperen schaal voor een financiële bijdrage. Nou, dat had de artistieke eigenares van de patio wel verdiend. Ze had alles zelf gedaan, vertelde ze.

We passeerden nog een gewone, dus altijd open patio van het huis van de kunstschilder Julio Romero Torres. Het was een plaatje, compleet met drie Romeinse beelden zonder hoofd, omringd door sierlijke bomen, planten en bloemen en een grindmozaïek op de bodem. Echt de moeite waard evenals de patio van de 15-eeuwse Posada del Potro (veulen) met een groot wagenwiel aan de muur.

Dwars door de Judería met zijn pittoreske straatjes gingen we terug naar ons beginpunt, de Plaza de Colón.

Vlak bij dit plein troont het beeld van San Rafael, de beschermheilige van Córdoba, op zijn hoge zuil. Het beeld is een van de belangrijkste monumenten van de stad. Het staat op een kussenachtig voetstuk omringd door zuilen die oprijzen uit een kasteel, omringd door heiligenbeelden. Dat alles ook nog eens versierd met allerlei ornamenten.

Het werd gebouwd in 1781 om de heiligen te bedanken voor

(eerste versie)……. het behoeden van de stad voor een aardbeving

(tweede versie)…… het stoppen van een pestepidemie……

(Hadden wij maar zo’n heilige voor onze corona.)

In onze ‘vrije tijd’ heb ik nog de Puente del Rio bezocht, de toegangspoort tot de brug over de rivier. Een tijd lang werd deze de ‘Arc de Triomphe’ genoemd, ter ere van de intocht van Filips II, die bij ons niet zo populair was. Op het eerste gezicht lijkt de poort wel op zijn Parijse naamgenoot. Hij is in de  loop der eeuwen ettelijke malen verbouwd. De eerste versie was Romeins, daarna Moors en de laatste versie dateert uit 2011.

En nog gauw een foto genomen van een Moorse boog in de muur van de Mezquita, met daarin een decoratie van het wapen van een christelijke bisschop. Een typerende foto van de smeltkroes van culturen, waar Córdoba om bekend staat..

Ondertussen hebben we in een apart restaurant van heerlijke hapjes en happen genoten. Vooral de ossenstaartkroketten vond ik bijzonder lekker.

Het was weer een heerlijke, leerzame dag.

Bedankt dames!                                                                                         EvV

Koningsdag 2021

 

Deze Koningsdag is ietsje anders dan iedereen graag zou willen. Toch kan deze dag hier in Spanje gevierd worden aangezien we wat meer mogelijkheden hebben dan de mensen in Nederland.

Het terras bij de Family Bar heeft de mogelijkheid zo’n 50 gasten te ontvangen op het overdekte terras, als we ons maar aan de restricties houden. Zo goed mogelijk heeft iedereen zich aan de regels gehouden, daarbij moet worden opgemerkt dat een groot aantal aanwezigen gevaccineerd is en dat geeft veel mensen een zeer prettig gevoel.

Om een uur of twee druppelen de opgegeven leden binnen bij De Famlily Bar te Fuengirola, iedereen goed op afstand herkenbaar door de oranje decoraties.  Bij aankomst ontvangt eenieder twee consumptiebonnen voor twee drankjes, verder wordt men gefêteerd op een glaasje oranjebitter en de uiteraard niet te vergeten oranje tompouce. Zanger Philip verzorgt de muziek met een zeer vrolijke noot van merendeels Nederlandse liedjes, op twee televisieschermen is de uitzending van het Koningspaar met kinderen te volgen in Eindhoven.

Na het welkomstwoord van voorzitter Wilmar Bliek, wordt de tune van het Wilhelmus ingezet met het verzoek het 23e couplet (grapje) mee te zingen.  Uitbundig wordt dat verzoek, couplet 1, gehonoreerd.  Daarna wordt er geproost op onze Koning. Onder het ruisen van de blauw, wit, rode en oranje vlaggetjes en de muzikale omlijsting met de muziek van Philip en zijn enthousiaste optreden tijdens deze middag, groeit de gezelligheid en de saamhorigheid. Tijdens het zingen en meebewegen van de mensen op de stoelen, worden de aanwezigen door de fantastische medewerkers van de Family Bar, onthaald op gevarieerde borrelhapjes.

Gezien de reactie van vele mensen kunnen we constateren dat ook deze Koningsdag, in toch wat andere omstandigheden, een succes is geweest. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen wordt hartelijk bedankt.

 

Organisatie: NCCS evenementen, Koos Kraan met assistentie van Saskia Klomp en de medewerkers van de Family Bar te Fuengirola.

 

 

EEN KORT VERSLAG VAN EEN CULTULE WANDELING DOOR HET CENTRUM VAN MÁLAGA

April 2021

En het regende ook nog!

En vroeg opstaan om op tijd om 10 uur bij het Gemeentehuis van Málaga te zijn!

Maar wat we onder leiding van onze gids Sabine te zien en te horen kregen was zo boeiend dat we de regen snel waren vergeten. Wij zijn als Hollanders wel wat gewend!

Eerst bezochten we een gebouw vlakbij onze startplaats. Er stond “Universidad” op, maar wat we zagen in de grote zaal waren geen leerstoelen, maar een rij amforen in het midden. Op de linker muur was een haven geprojecteerd in zwart-wit met wisselende beelden. Rechts zag je nog een meer dan manshoog deel van de oude stadsmuur. Onder de door grote glasplaten afgedekte vloer getuigden grote rechthoekige stenen bakken van de zoutindustrie van 700 voor Christus. Deze liepen onder het grootste deel van de straat door. “Málaga was toen een belangrijke handelsstad”, vertelde Sabine. Ze vertelde nog veel meer, ook over de Romeinse amforen. In de loop van de dag werd ik steeds enthousiaster. Ook bij de geboortekerk van Picasso en later in de kathedraal gaf ze zoveel informatie die ik met vorige gidsen nooit te horen kreeg en die ook niet op internet te vinden is.

Het was hetzelfde bij het Romeinse theater en het Picasso museum. Normaal moet je als reisleider bij elk monument een speciale gids inhuren. Sabine vertelde dat ze een officiële bevoegdheid met diploma van de Junta de Andalucia heeft om in heel Andalusië te mogen rondleiden. Bovendien heeft ze kunstgeschiedenis gestudeerd – en ze is een rasverteller!

In de kathedraal wees ze ons bijvoorbeeld op een witmarmeren beeld in een tabernakel. Bij nader (in)zien was het een schilderij in grijstinten, zo perfect driedimensionaal tussen al die andere echte heiligen- en engelenbeelden, dat het niet opviel. De reden hiervan? Het geld was op. Net als bij de tweede toren van “La Manquita”, zoals de kathedraal in de volksmond genoemd wordt. Ook die toren werd door geldgebrek nooit afgemaakt. Dat feit weet bijna iedereen, maar waar dat geld dan wel voor gebruikt werd? Sabine weet het en wij nu ook. Maar dat vertel ik niet verder, want ze organiseert nog een paar rondleidingen, dus klap ik niet uit de school!

Ook bij onze laatste stop, het Picasso museum, wist ze allerlei interessante bijzonderheden. Ze leidde ons door de zalen met als leidraad de zeven belangrijke vrouwen waarmee Picasso het hooguit zeven jaar uithield. Die “seven years itch” klopt dus? Alleen de laatste bleef tot het einde bij hem. Bij elke (jongere) vrouw had hij weer een andere woning in een andere woonplaats in Frankrijk of Spanje. En wat belangrijker was: bij elke nieuwe liefde veranderde hij van schilderstijl. Want Picasso was een genie – een alleskunstenaar en een voorloper. Bij de eerste van de twee vrouwen waar hij echt mee getrouwd was, Dora Maar, die schizofreen was, gaf hij haar stemmingen van vurige woede en de diepste wanhoop tot uitgelaten vreugde weer in kubistische vormen. Rechte lijnen, driehoeken en cirkels en een hoofd en profil, dus van opzij en van voren in één. In welke stijl dan ook, hij gaf niet exact weer wat hij zag, maar wat hij voelde. Niet het uiterlijke, maar het innerlijke van zijn modellen telde.

Als Sabine’s Málaga tours afgelopen zijn, wil ik graag nog een uitgebreid verslag schrijven. Ga eerst zelf maar eens kijken en vooral luisteren…je ziet opeens zoveel meer in de soms raadselachtige, maar altijd boeiende kunstwerken. Dus tot zover mijn impressies van een onvergetelijke dag!

Else van Velthuijsen

Enkele indrukken van de paasbrunches 2021

 

Torremolinos

Wat een Pasen!

Op de paasbrunch in Torremolinos kwamen op tweede Paasdag wel 36 leden op buitengewoon gezellige én verantwoorde wijze bij elkaar om te genieten van al het lekkers dat Brasserie Casa Beense ons voorzette. De tafels stonden buiten én lekker ver uit elkaar en onze onvolprezen gastvrouw gaf enkele duidelijke en goede aanwijzingen.

Nou, die uitbaters van Beense hadden hun best gedaan! Net als gastvrouw en organisator Marianne Groeneveld! Want het was nog een hele prestatie om alles goed georganiseerd en ingepland te krijgen. Maar wat een heerlijke middag was het.

Als welkomstdrankje werd een smakelijke cava gepresenteerd gevolgd door een keur van hapjes. Van heerlijk paasbrood tot sandwiches met gerookte zalm, gehaktballetjes, garnalenhapjes, mini-salades, gevulde eieren tot aan de chocolade paaseitjes aan toe. Niet alleen waren de smaken heel goed, het zag er ook nog heel mooi uit. Het terras en de tafels waren prachtig versierd met overal ballonen, paashazen, eitjes, slingers en hooi voor de leggende kippen. We dachten nog even dat dat hooi betekende dat eindelijk Pasen en Sinterklaas op één dag vielen, maar dat bleek een andere uitdrukking te zijn…

In het begin kwam ook nog een Spaanse accordeonist de feestvreugde verhogen met ‘Tulpen uit Amsterdam’ en nog wat Nederlandse klassiekers. Vervolgens kwam ook nog een goeie zangeres ons live toezingen. Al met al was het werkelijk een topfeestje met top-eten. En die gastvrouw is natuurlijk een topgastvrouw. Helemaal terecht!

Maya

Algarrobo

Het was heel gezellig. Een klein groepje maar iedereen was tevreden.

Foto-impressie inloopborrel 2 april 2021

 

Verslag en impressie inloopborrel 5 maart 2021

Wat gezellig: na zes weken lockdown eindelijk weer een inloopborrel! Iedereen blij om elkaar te zien na de periode van gesloten gemeentegrenzen en ondanks het slechte weer waren er toch nog 36 leden. Deze keer niet met de NCCS-houseband (CC9) maar met een zoetgevooisde Vlaming: Philip International Singer. Duidelijk wat anders. Ik begreep dat het de eerste keer was dat hij voor de NCCS optrad maar het is van beide kanten uitstekend bevallen.

Iedereen genoot van de gezellige muziek, waarbij ook veel Nederlandstalige liedjes die bijna iedereen kende! En we mochten nog niet dansen? Tja, dat valt niet mee als er zo’n geweldige sfeer is. Zo is party-time in corona-tijd! Iedereen staand achter de tafel toch een beetje dansen en uit volle borst meezingen. Misschien niet helemaal in overeenstemming met de corona-regelgeving maar wel heel goed voor de moraal. Nu kunnen we er weer weken tegen ….

Het was een geweldige middag en ik zou zeggen: tot de volgende keer maar weer!!

Nini van Vliet

 

Foto-impressie inloopborrels 8 en 15 januari 2021

 

8 januari

15 januari

 

Puzzelrit 24 en 25 oktober 2020

Op zaterdag 24 oktober 2020 verzamelden zich een vijftigtal mensen in een zeer afgelegen dorpje ergens in de buurt van Antequera om vandaar uit deel te nemen aan de steeds weer uitgestelde autopuzzelrit.

En bijna was het opnieuw mis gegaan. Want slechts een week later werd door de Junta van Andalucia aangekondigd dat we een aantal dorpen en steden niet meer mochten bezoeken – waaronder die van de puzzelrit!

De dames die het team ‘Herfstvreugde’ vormden (Catherine en Welmoed) waren bijzonder creatief bezig geweest en werden na afloop terecht beloond met een flesje.

De route en de vragen die organisatoren Ankie Dobbelman en Francis Versteeg voor ons hadden bedacht, waren mooi en gevarieerd. Er werd geluncht op een prachtige plek aan een stuwmeer (gewoon nog eens naar teruggaan voor een gezellig bezoekje), we reden door nauwe straatjes en spannende bergweggetjes en moesten ondertussen vragen beantwoorden en gedichten produceren. Het leven van de gemiddelde puzzelritter is niet eenvoudig!

Aangekomen in het fraaie hotel in Cabra konden we even relaxen om vervolgens deel te nemen aan een smakelijke borrel met daarna een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

De uitslag was natuurlijk spannend, maar leverde niet echte verrassingen op. De eerste plaats ging naar een team met de naam Los Amigos, dat al vaker zeer hoge ogen gooide: Wim en Annie Schep met Lenneke en Gilles Straijer. Zij hadden bijzondere prestaties verricht. De tweede prijs was wél een verrassing, namelijk het team Schotpoort van Thea en Peter Schotpoort met Leo Joosten. De derde prijs ging naar het team Naroco, een geheimzinnige naam die een anagram bleek te zijn van Corona. Gina Schutte, John Ruiter, René van den Dolder en John Kenter leverden een mooie prestatie.

Gesprek met twee nieuwe deelnemers Ursula Luchmun en Arend Eikelboom die voor de eerste keer deelnamen aan de puzzelrit onder de teamnaam Eikellunch. Wij vroegen hun naar hun ervaringen…

Voor ons beiden was het volledig nieuw. De eerste keer! En wat hebben we genoten!

We hadden geen idee wat een puzzelrit inhield, maar het ging eigenlijk vanzelf. Zo gauw we de anderen van de groep tegenkwamen wisten we dat we goed zaten. Arend kreeg de smaak te pakken en als hij een opdracht gemist had ging hij weer terug om alles goed te bekijken, nog eens naar een antwoord te zoeken. Ik probeerde aan een Spanjaard wat te vragen en zo lukte het ons wat opdrachten uit te voeren. Zo liep ik naar een politieagent. Kreeg geen bekeuring maar kreeg het antwoord op mijn vraag. Behalve dat we bezig waren met de opdrachten, genoten we van de prachtige natuur en de steden die we moesten bezoeken.

Onze complimenten aan het team die dit georganiseerd heeft! Na zo’n inspanning is er ook goed nagedacht over de lunch waar we heel erg trek in hadden en die op een prachtige plek was. Daarna gingen we verder met onze opdrachten en werden steeds fanatieker. Het hotel was voor ons het mooiste omdat we wel 1 kamer hadden maar netjes 2 eenspersoonsbedden zoals we ook gevraagd  hadden.

Spannend was natuurlijk de winnaar die het volgend jaar de puzzelrit moet organiseren. Wij natuurlijk niet, maar aangezien we de smaak te pakken hebben doen we volgend jaar zeker weer mee.

Na het diner hebben we genoten van de muziek en gezongen door Rick Kuilenburg.

De volgende ochtend na het ontbijt moesten we jammer genoeg vertrekken.

We kijken uit naar het volgend jaar!”

 

Verslag en impressie inloopborrel 9 oktober 2020

The Fab Four is een viertal zangers uit de Verenigde Staten die een sprekende gelijkenis vertonen met de zangers Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Star van The Beatles. Ik moest daaraan denken nadat ik op vrijdag 9 oktober jongstleden met bus M103 vanuit Benalmádena Costa naar Finca Los Caballeros ben getogen voor de maandelijkse inloop die deze maand i.v.m. het eerder gevierde Leidens Ontzet in De Brabander een week later is gehouden dan te doen gebruikelijk. Vanwege de coronacrisis had ik een geringe opkomst verwacht. Die verwachting werd echter gelogenstraft nadat vanaf 18:00 tal van NCCS-leden het brede terras van de finca begon te bezetten. Nadat Marion Leeksma ons voor haar laatste keer als gastvrouw had verwelkomd hebben we mogen genieten van onze eigen ‘Fab Four’. John Ruiter, Paul Reekers en Wilmar Bliek van CC9 aangevuld met zanger ‘Maestro’ Bas Duynstee. Hoewel zingen en dansen niet mogelijk waren hebben zij er toch een groot feest van weten te maken in de sfeer van ‘Back to the sixties’. John Ruiter vergastte ons als lead singer onder meer met evergreens van The Beatles en Rolling Stones als Norwegian wood, Ruby tuesday, If you need me, The spider en the fly en Dead flowers. Wilmar Bliek toonde zich virtuoos op zijn electronisch orgel en mondharmonica. Paul Reekers zorgde met zijn gitaar voor muzikale ondersteuning en Sebastiaan Duynstee gaf verschillende keren zijn riedeltje ten beste. Al bij al hebben zij 18 nummers ten gehore gebracht met het nummer ‘Got my mojo working’ van Muddy Waters als spetterende apotheose. Na afloop heb ik tijdens de terugreis naar Torremolinos enthousiaste reacties beluisterd over het professionele optreden en de positieve sfeer onder de gasten.

John van der Heyden

 

Verslag en impressie Leidens Ontzet 3 oktober 2020

Ondanks het feit dat in verband met de nu heersende pandemie het door overheden wordt aanbevolen niet in grotere groepen bijeen te komen heeft de NCCS besloten het Leidens Ontzet wel te vieren. Dit dan wel met inachtneming van de te nemen voorschriften zoals door die overheden wordt aanbevolen.  Het was, zoals in deze tijd van het jaar gebruikelijk hier aan de Costa del de Sol, prachtig weer.

Dit in tegenstelling met het weer op 3 oktober 2020 in Nederland, dat meestal op deze datum wel wat waterig, koud, grauw en winderig is. In Leiden wordt dit feest elk jaar, al meer dan 400 jaar, gevierd. Echter dit jaar heeft de overheid besloten dit feest in Leiden niet zoals gebruikelijk groots te vieren in verband met deze heersende ziekte.

Eind september 1574 sloot Willem van Oranje zich aan bij de vloot van de Watergeuzen om Leiden te bevrijden. De Geuzen staken de dijken door, de wind draaide gelukkig en wakkerde aan tot stormkracht zodat het water de Leidse regio binnenstroomde en de Geuzen met hun platbodems de stad stand konden naderen.

Het water steeg en steeg en toen in de nacht van 2 op 3 oktober bij de Koepoort met groot lawaai een deel van de verzwakte Leidse stadsmuur instortte, vluchtten de Spanjaarden. Uit de overleveringen is gebleken dat een jonge Leidenaar op onderzoek uitging en zag dat de verdedigingswerken van de Spanjaarden waren verlaten. Echter op een van de muren stond nog een pot met wortelen, uien uiten, vlees en pastinaak op het vuur.
Deze maaltijd is later bekend geworden als hutspot.

De volgende morgen voeren de Geuzen de stad binnen. Voor de uitgehongerde Leidenaren hadden ze haring en wittebrood bij zich. Zij hadden kennelijk zoveel haring bij zich dat er voor elke Leidenaar wel 50 kilo haring beschikbaar zou zijn geweest.

Uit de geschiedschrijving blijkt voorts dat er in Leiden niet alleen sprake was van belegering door de Spanjaarden maar dat de stad ook geteisterd werd door een ziekte. De Pest heerste en heel veel Leidenaren zijn in die periode aan die ziekte bezweken.

Een overeenkomst doet zich nu meer dan vierhonderd jaar later voor. Al geruime tijd heerst er een pandemie over de wereld waartegen nog geen geneesmiddelen zijn gevonden. Wel is inmiddels duidelijk en bekend dat afstand houden tussen personen en hygiëne betrachten, de meest optimale beschermingen tegen deze ziekte bieden. Niet onderschat wordt dat deze maatregelen ook een zekere beperking met zich brengen. De NCCS besloot, ondanks deze beperkingen, toch deze overwinning op de Spanjaarden te vieren.

Een veertigtal leden van de NCCS kwam op deze schitterende dag bij elkaar in Café De Brabander in Torremolinos. De organisatie was in handen van Koos Kraan, die zoals elk jaar onder meer het aantal aanwezigen registreerde.

De voorzitter, Wilmar Bliek, heette iedereen heel hartelijk welkom. Hij deelde mede dat de NCCS een flink aantal nieuwe leden had verwelkomd. Voor zover zij aanwezig waren werden zij zeer warm welkom geheten. Voorts memoreerde hij dat nu zijn voor-voor-voorouders oorspronkelijk uit Zeeland kwamen het zeer wel mogelijk is geweest dat zij zich als Zeeuwen bij de Geuzen hadden aangesloten, zodat deze overwinning wellicht ook een klein beetje op hem persoonlijk afstraalde. De leden hebben met Cava het glas geheven en elkaar begroet. Het voedsel dat door de Leidenaren op 3 oktober tijdens het einde van de belegering werd gegeten, werd ook hier in Spanje aan de Costa op 3 oktober geserveerd.

Het was een zeer geanimeerde middag.

Annemieke Meier

Foto-impressie inloopborrel 4 september 2020

Verslag Indische rijsttafel 15 augustus 2020

Naar aanleiding van de bevrijding van Nederlands-Indië, 15 augustus 1945, 75 jaar geleden organiseerde de NCCS zoals ieder jaar een traditionele Indische rijsttafel.

Deze keer bij The Family Bar in Fuengirola. 54 leden hadden zich hiervoor aangemeld en waren ook allemaal aanwezig. Een mooi aantal zodat er toch “ruim” gezeten kon worden. Na een welkomstwoord van voorzitter Wilmar was het, onder het genot van een drankje, geduldig wachten wat chef-kok Iris (voormalig restaurant Poco Loco) voor ons had bereid. Dit was het wachten meer dan waard! Nasi, bami, witte rijst, rendang, saté, sambal boontjes, atjar  etc., te veel om op te noemen en alles even lekker. Het voorbereiden (marineren) was goed te proeven in de heerlijk gekruide gerechten. Mijn complimenten voor de keukenbrigade, krijg het maar voor elkaar om voor 54 personen te koken. Ook het voltallige personeel en eigenaren van de Family Bar verdienen een compliment, Claudia, Tony en John, het was weer goed georganiseerd, onze dank daarvoor. Het was warm, dorstig weer, drankjes niet aan te slepen…de aanwezige NCCS leden weten daarover mee te praten. Volgens mij is iedereen blij naar huis gegaan.

Al met al weer een geslaagd evenement. Met ook dank aan de aanwezige leden. Tot een volgende keer.

Jeani

Impressie inloopborrel 7 augustus 2020

Waarschijnlijk vonden onze leden het te warm, er waren op deze inloopborrel niet zo heel veel leden aanwezig, ik heb ze niet geteld, ik denk zo´n 20 aanwezigen, maar de sfeer was er niet minder om. Misschien ook omdat we binnen 2 weken weer een evenement op stapel hebben staan: de Indische rijsttafel, waarvoor zich 57 leden hebben aangemeld. (aanmelden kan niet meer = vol).

Deze keer had voorzitter Wilmar Steve Nelson uitgenodigd. Een Engelse zanger die wat mij betreft terug mag komen. Geweldig! Op verzoek speelde hij in het kader van corona “Don´t stand so close to me” van The Police. (Zie video). Hij had het nummer niet op zijn repertoire staan maar speelde er letterlijk en figuurlijk heel leuk op in.

Een heel professioneel zanger, hij schijnt naar wat ik hoorde een mooie zangcarrière in Engeland achter de rug te hebben.

Else van Velthuijsen was na 4 maanden gedwongen lockdown in Nederland ook blij om er weer bij te kunnen zijn.  En natuurlijk wilde zij dansen. Else wil altijd dansen. Ondanks het “verbod”. Dansen, alleen en op afstand, ach waarom niet? Nog een paar dames volgden haar, op gepaste afstand, let´s dance.

Enfin, ondanks niet zo heel veel bezoekers was het toch erg gezellig.

Jeani Hoftijzer

Speciale herenigings- inloopborrel 3 juli 2020

Na bijna 4 maanden was het dan eindelijk zover……we konden weer een inloopborrel organiseren. Het bestuur had bedacht om hier toch een speciaal tintje aan te geven met het aanbieden van nieuwe haring en tapas om de hereniging met onze leden te vieren.

51 leden incl. enkele introducé´s hadden zich aangemeld, aanmelden was in dit geval nodig i.v.m. de inkoop van haring en reserveren tapas.Vicevoorzitter Henk had de haring geregeld. Het was super-haring……nieuwer vind je ´m niet.Met de haring eenmaal daar, kwam zo´n beetje het voltallige bestuur in actie…..Henk en Jeani verdelen van de haring over de 64 bordjes, Maya besprenkelen met uitjes, Koos de vlaggetjesprikkers, Joyce het ronddelen. Wat een fijne samenwerking!  Gelukkig had Henk ruim haring besteld dus was er nog een ronde na voor de liefhebbers, prima!Daarna de goed verzorgde tapas van Los Caballeros die ook gretig aftrek vonden.

Onze huistroubadour Bas speelde weer de sterren van de hemel, met ook nog op mondharmonica samenspel met voorzitter Wilmar. Ondanks dat Bas zijn microfoonstandaard was vergeten…..de kapstok van Los Caballeros bracht uitkomst.

We mogen ervan uitgaan dat deze herenigings-inloopborrel heel geslaagd is verlopen. Met dank aan de organisatie en natuurlijk ook dank aan de leden en introducé´s voor hun aanwezigheid.

Zomer / haringlunch Torremolinos 23 juni 2020

Eindelijk was het dan zover…..na de lockdown kregen we wat meer bewegingsvrijheid en konden we namens de NCCS (Torremolinos) een bescheiden feestje organiseren. In eerste instantie tot max. 30 personen, maar dat werd gelukkig na een week versoepeld tot 40. En dat was maar goed ook. Twee dagen na de verzonden Nieuwsbrief met uitnodiging hiervoor stonden we namelijk al op 28 aanmeldingen!
We zouden geen “echte” Nederlanders zijn om niet een reden te vinden voor een feestje. Dit keer dus 23 juni, San Juan. 39 leden hadden zich uiteindelijk aangemeld, prachtig! We hadden bedacht om in verband met de komst van de ´Hollandse Nieuwe´ dit in stijl hiervan te vieren. In overleg met Cafetaria Gourmet Carihuela (kortgezegd slager Stam) werd er een prachtig vis-quatro samengesteld, Hollandse garnaaltjes, paling, haring en gerookte zalm. Het zag er heerlijk uit en was ook superlekker! Stam heeft een groot zonnig terras met altijd een verkoelend briesje. Met een welkomst-sangría incl. een drankje bij het eten heeft eenieder genoten van deze middag. Ook de (slechts 5) vleeseters hebben heerlijk gegeten. Met dank aan de organisatie en natuurlijk aan slager Stam voor de perfecte samenwerking. En niet te vergeten dank aan onze leden, voor hun aanwezigheid, hun goede humeur en voor het zich houden aan de corona-regels volgens de flyer die Maya had gemaakt voor deze gelegenheid.

Moordlunch 12 februari 2020

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde moordlunch. Het eten van de Family Bar was uitstekend, de service geweldig en de sfeer helemaal TOP. Er waren 7 deelnemende teams en de poedelprijs werd gewonnen door het team: YOUNG AT HEART. De overwinning was met maar liefst 50 punten meer voor het team: KOEFIES. De tweede plaats was voor team DE SEUNEN. Aan het team ´Aard onderzoek´ werden 10 punten extra toegekend. De echte naam van het slachtoffer was ter Aard, dus die teamnaam was briljant gekozen. Iedereen heeft zonder uitzondering een zeer plezierige middag gehad met het oplossen van ´het mysterie´. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Foto-impressie Nieuwjaarsbijeenkomst 12 januari 2020

Impressie Lustrumfeest 12 oktober 2019

De feestelijk geklede deelnemers werden bij het IPV Plaza ontvangen met een heerlijk drankje. De sfeer was gelijk geanimeerd. Veel bekenden troffen elkaar of zagen elkaar soms na lange tijd weer. Het was een prestatie van formaat van de lustrumcommissie om zoveel mensen op de been te brengen en enthousiast te maken voor dit lustrum. Voorzitter Wilmar Bliek opende het feest en heette ons allemaal van harte welkom. Om zoveel mensen in beweging te krijgen moet je van goeden huize komen maar Henk Flederus lukte dat goed. Hij wist ons de weg te wijzen naar de zalen voor de optredens, de cocktail en canapés en de lunch. De show van Magic Unlimited en de hoofd-act van de dag Tineke Schouten waren zeer geslaagd.  De lunch was in een enorme zaal met allemaal prachtig gedekte ronde tafels. Tijdens de lunch traden de Gypsy Bros op met leuke swingende muziek die uitnodigde tot dansen. Tevens werden een aantal leden van de club door voorzitter Wilmar Bliek in het zonnetje gezet. Het mooist van al waren al die vrolijke gezichten en de eenheid die de club op deze prachtige feestelijk dag ten toon spreidde.​

Leidens Ontzet   3 oktober 2019  The Family Bar – Fuengirola

Het was een zeer geslaagde middag met zo’n 75 gasten. De locatie “Het Hollands Eetcafé The Family Bar” in Fuengirola was uitstekend gekozen. Iedereen heeft heerlijk gegeten en gedronken en veel gepraat. Het was ontzettend gezellig.

Inloopborrel 6 september 2019

Na een aantal inloopborrels met (of soms zelfs zonder) huismuzikant Juan van Valparaiso was deze keer onze huis-troubadour Bas Duynstee weer aanwezig voor de muzikale omlijsting. Bas neemt zelfs geen pauze ! Ondanks het feit dat veel van onze leden nog in Nederland vertoeven hadden er toch, ondanks de warmte,  zo´n plus minus 35 leden de moeite  genomen om naar Valparaiso te komen. Het was zoals altijd heel gezellig om elkaar weer te ontmoeten. Als extra waren er 2 spiksplinternieuwe leden die kennis kwamen maken, 2 aspirant leden via onze Bas gewezen op deze inloopborrel en 2 nieuwelingen die de club hebben ontdekt via familie en onze mooie website. Daar doen we het (ook) voor.

Jeani Hoftijzer

Zomerlunch – 15 Augustus 2019

Zoals elk jaar hebben wij ook dit jaar op 15 augustus een zomerlunch aangeboden aan de leden. Dertig leden genoten van de authentieke Indische gerechten bij Bar Bistro Camaleón in Torre del Mar.

Tegelijkertijd herdenken we dan ook dat op die datum een einde kwam aan de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië.

Koningsdag 2019 – Mama’s Bakery in El Rosario

Enkele indrukken van Koningsdag 2019 bij Mama’s Bakery, El Rosario.

Algemene Leden Vergadering Zaterdag 16 maart 2019

Op zaterdag 16 maart werd de ALV (Algemene Ledenvergadering) van de NCCS gehouden in restaurant Finca Los Caballeros te Benalmádena. Bij de eerste oproep om 10.30 uur was het nog niet overdreven druk (de meeste leden die waren gekomen zaten buiten op het terras nog lekker koffie te drinken) maar bij tweede oproep  11.00 uur had toch een kleine 10% van onze leden de moeite genomen een plekje in de zaal te veroveren.

De vergadering werd geopend door de voorzitter Wilmar Bliek die o.a. aandacht besteedde aan de groei van het aantal betalende leden, vertrokken en overleden leden, de leeftijdsopbouw van ons ledenbestand en aan de noodzaak van verjonging binnen het ledenbestand. Verder bedankte hij iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van de club over het afgelopen jaar. Hierna presenteerden de secretaris, de penningmeester en de kascommissie  hun rapporten over 2018 die allemaal met algemene stemmen door de vergadering werden goedgekeurd. Joyce van Boeckel (op de foto geheel rechts) werd, ook met algemene stemmen, toegevoegd aan het bestuur. De voorzitter van het lustrum committee, Saskia Klomp, vertelde kort wat de plannen zijn voor de viering van het 40-jarige bestaan van de club in oktober van dit jaar. Daarna kwamen er vanuit de zaal wat vragen en de nodige suggesties die door het bestuur of werden geaccepteerd of in beraad werden gehouden.

Om kwart over twaalf sloot de voorzitter de vergadering en de aanwezigen werden uitgenodigd voor een drankje op het zonovergoten terras.

Excursie finca 3 Maria’s – Dinsdag 12 maart 2019

Helaas hebben we geen verslag of foto’s van deze laatste excursie van Francis voor dit seizoen. Als u erbij was en er wat over wilt publiceren dan opsturen naar info@nccs.es

Inloopborrel vrijdag 1 maart 2019.

Euforisch, dat is het juiste woord. Een extreem gevoel van vreugde.

Het was natuurlijk een heel besluit om de inloopborrel na een aantal jaren Finca los Caballeros te verplaatsen naar een andere locatie maar na het eclatante succes van de Nieuwjaarsbijeenkomst bij Valparaiso is onze voorzitter Wilmar in gesprek gegaan met eigenaar Rafaël  van Valparaiso of er mogelijkheden zouden zijn om ook onze maandelijkse inloopborrel aldaar te organiseren.

Nu, dat is gelukt ! Valparaiso heeft speciaal voor de NCCS de prijzen van de drankjes aangepast, mooie aankleding van de tafels verzorgd, met op die tafels een tapaatje en easy listening muziek geregeld. Na zo´n verandering is het natuurlijk afwachten wat onze leden hiervan denken en of zij het enthousiasme van het bestuur zouden delen.

Wij (het bestuur) hoopten/verwachtten zo´n 40 à 50 leden……maar het bleken er bijna honderd te zijn ! Toen onze voorzitter binnenkwam iets na zes uur viel z’n mond open van verbazing: er waren toen al ruim 80 leden en het personeel van Valparaiso liep extra tafels en stoelen  aan te slepen. Maar dat is bij Valparaiso geen probleem: Je wordt daar echt als een koning/in behandeld. Het begint al nog voor je een stap binnen hebt  gezet: je stapt voor de deur uit de auto en die wordt keurig voor je geparkeerd door de valet. En bij vertrek aan het eind van de avond krijgen alle dames een mooie rode roos mee als herinnering aan een geweldige avond.

De muziek van de huis-muzikant Juan was prima; niet te hard zodat iedereen met elkaar kon praten. Na een uurtje kwamen er intermezzo´s van Wilmar, Felisindo, Aad en John, een Ierse zanger. Die gingen gezellig door tot een uurtje of negen ….. Daarna is er een vrij grote groep blijven eten in het restaurant. Uw bestuur gaat nog eens praten met de eigenaar van Valparaiso om te kijken of we ook hier niet een mooie deal kunnen krijgen …

Een heel mooie inloopborrel om op terug te kijken en voor herhaling vatbaar. Hopelijk tot ziens 5 april bij de volgende inloopborrel, wellicht op dezelfde locatie, zie hiervoor de volgende Nieuwsbrief.

Met dank aan een ieder die aanwezig was, aan voorzitter Wilmar en niet te vergeten zijn charmante echtgenote Evelyn om dit alles voor elkaar te hebben gekregen…..chapeau !

Bijdrage text en foto’s: Jeani Hoftijzer

Dagexcursie Sierra Nevada donderdag 21 februari 2019

Gisteren heb ik deelgenomen aan de dagtocht naar de Sierra Nevada onder de voortreffelijke leiding van FrancisVersteeg. Ik citeer haar website; “Een inmiddels mooie jaarlijkse traditie! We nemen deze keer de prachtige weg langs het forellendorp Riofrío waar we een koffiestop zullen houden. We laten de stad Granada “links liggen”en stijgen in een klein half uur van 800 naar 2200 meter over de hoogste autobaan van Europa dwars door het natuurpark van de unieke Sierra Nevada. Aangekomen in het dorp Pradollano kunt u kiezen of u de kabelbaan naar het 2700 meter hoge plateau Borrequiles wilt nemen en daar op een terras midden tussen alle wintersporters wilt zitten of gewoon gezellig in het dorp wilt blijven. Een stuk wandelen behoort ook tot de mogelijkheden! Deze keer bent u zelf vrij om te lunchen waar u wilt, er zijn genoeg mogelijkheden om tegen normale prijzen lekker te eten. Terug rijden we via een andere route naar huis.”

Deze tocht heeft mij nu – na het verorberen van vier forellen uit Riofrio – geïnspireerd tot het vervaardigen van een nieuw werkstuk met de naam “Het Licht op Granada”.

Bijdrage text, foto’s en YouTube film: John van der Heyden

U kunt het videoverslag bekijken door te klikken op de link dagtocht naar de Sierra Nevada

Inloopborrel 1 februari 2019

De 1e inloopborrel van 2019 !

Je zou zo denken dat na de Nieuwjaarsbijeenkomst van 13 januari, waarbij zo´n 180 leden aanwezig waren, en daarna 29 januari een door Marianne Groeneveld tussentijds georganiseerde lunch bij Gran Mundo in Torremolinos, met 28 deelnemers, iedereen elkaar wel even genoeg had gezien voorlopig. Maar nee hoor….ook bij deze 1e inloopborrel van 2019 hadden er toch een redelijk aantal leden zin om elkaar weer te ontmoeten. Ik heb ze niet geteld…..maar zo’n 45 mensen waren er toch zeker.

Onze huistroubadour Bas Duynstee was op verzoek aanwezig, maar zo leuk…..één van onze beroemde leden, Aad Klaris, gaf spontaan een gastoptreden samen met Bas……”Het is moeilijk bescheiden te blijven”. En het kon niet op: ook Sindo melde zich om een paar nummers met Bas te spelen. Hartelijk dank daarvoor: een Spaans element binnen de club is natuurlijk meer dan welkom. De Latino klanken zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen waarbij vooral de dames zich lieten zien.

De officiële inloopborrel was om half negen afgelopen maar daarna, helemaal “into the music”, hebben we met een groepje nog bijna twee uur wat nageborreld en met begeleiding van Wilmar en Bas op gitaar liedjes gezongen van Jaap Fischer, Robert Long, Jaques Brel, Bob Dylan, de Eagles ….. een mooi internationaal repertoire van nummers die bijna iedereen mee kon zingen ….. heel gezellig.

Kortom, voor herhaling vatbaar, hopelijk tot ziens 1 maart bij de volgende inloopborrel, wellicht op een nieuwe locatie, zie hiervoor de Nieuwsbrief. En als u nog nooit geweest bent wordt het tijd ook eens langs te komen op zo’n inloopborrel op de eerste vrijdag van de maand.

Bijdrage text en foto’s: Jeani Hoftijzer

Nieuwjaarsbridge zaterdag 26 januari 2019

Op zaterdag 26 januari hadden we het nieuwjaarsbridge-toernooi dat weer werd gehouden bij Finca Los Caballeros in Benalmádena. 56 bridgers van de NCCS en verschillende bridgeclubs aan de Costa del Sol (o.a. Senang, Mucho Gusto en Sans Rancune) hadden zich opgegeven. Er werd gestreden in twee divisies/lijnen (A en B) om mooie prijzen die door onze vicevoorzitter Henk Flederus waren uitgezocht.

.

Nieuwjaarsbijeenkomst zondag 13 januari 2019

Op zondag 13 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de NCCS plaats. Er was voor een nieuwe lokatie gekozen: Restaurant Valparaiso. Ctra. Mijas-Fuengirola, Km 14, 29650 Mijas. Over een paar dagen ziet u hier een verslag van deze succesvolle bijeenkomst met vele foto’s en misschien wat videotjes.